Transplanti i flokeve

Numri i personave që duan të bëjnë transplant flokësh po rritet dita ditës. Falë teknologjisë në zhvillim në mbarë botën, shumë metoda të reja po zhvillohen dhe aplikohen. Normat e suksesit të këtyre teknikave të reja të transplantimit të flokëve të aplikuara janë mjaft të jashtëzakonshme. Që nga vitet 1930, kur nisën për herë të parë eksperimentet e mbjelljes së flokëve, fusha e mbjelljes së flokëve ka arritur një nivel shumë të avancuar. Ndonëse operacioni i mbjelljes së flokëve, i cili u aplikua për herë të parë në SHBA në vitin 1952, rezultoi i suksesshëm, në procedurat e mbjelljes së flokëve që aplikohen sot nuk kishte asnjë problem me mbresë dhe pas procedurave të asaj kohe kishte plagë. Falë metodave të zhvilluara nuk kuptohet që është kryer operacioni i mbjelljes së flokëve. Problemet e vetëbesimit të përjetuara në periudhën e tullacjes zhduken plotësisht pas operacionit të mbjelljes së flokëve.

Teknikat më të përdorura të transplantit të flokëve në mbarë botën

Në thelb ekzistojnë dy teknika në fushën e kirurgjisë së transplantit të flokëve. Këto quhen FUT dhe FUE. Megjithatë, me teknologjinë në zhvillim vitet e fundit, kanë filluar të aplikohen teknikë më efektivë. Operacionet më të preferuara të mbjelljes së flokëve në mbarë botën janë DHI, Sapphire Fue, Ice Fue dhe metodat e transplantimit të flokëve robotik.

Teknika e Fut

Në teknikën e mbjelljes së flokëve Fut, e cila është një nga metodat e para të mbjelljes së flokëve, merret një pjesë e kokës dhe ndahet në folikulat e flokëve nën mikroskop dhe vendoset në zonën tullac. Në këtë metodë mbeten shenjat e tegelave të dyshekut. Teknika e mbjelljes së flokëve FUT nuk përdoret më shumë sepse në metodat e reja nuk ka shenja.

Teknika Fue

Metoda e mbjelljes së flokëve Fue, e cila është metoda më e aplikuar në botë, është shumë e preferuar për shkak të shkallës së lartë të suksesit. Metoda e mbjelljes së flokëve Fue, e cila është metoda e parë e mbjelljes së flokëve e filluar në periudhën moderne pas provave të para të mbjelljes së flokëve, ka dhënë rezultate shumë të suksesshme në kohët e fundit me teknologjinë në zhvillim. Ata që kanë probleme me rënien e flokëve mund të arrijnë flokë të përhershëm dhe natyralë falë kësaj metode. Metoda e mbjelljes së flokëve Fue fillon me aplikimin e anestezisë lokale, në mënyrë që dhimbja të mos ndihet gjatë gjithë procedurës. Më pas, farat e folikulave të flokëve fillojnë të mblidhen nga zona e dhuruesit duke përdorur mikro motorë të quajtur punues special. Pasi të mblidhen farat e rrënjës së flokëve, hapet një kanal në zonën ku do të bëhet transplantimi i flokëve. Farat e folikulave të flokëve të mbledhura në këto kanale të hapura vendosen me kujdes. Edhe pse procesi ndryshon nga personi në person, ai zgjat mesatarisht nga 4 deri në 9 orë. Duhen 12 deri në 18 muaj për të parë rezultate të qarta pas metodës së mbjelljes së flokëve Fue.

Teknika e djegies së safirit

Teknika Sapphire Fue, e cila është një nën-teknikë e transplantimit të flokëve Fue, përdor tehe speciale me majë safiri. Këto thika janë shumë më të forta dhe më të mprehta në çelik. Falë teheve të tilla me majë të imët dhe të mprehtë, kanalet e hapura janë shumë më të vogla, duke shkurtuar ndjeshëm kohën e rikuperimit. Fazat e tjera të aplikimit të metodës së mbjelljes së flokëve Sapphire Fue janë të njëjta me transplantin klasik të flokëve Fue, i vetmi ndryshim është pajisja e përdorur. Gjatë procedurës, mund të mbillen midis 2500 dhe 4500 fara të gjëndrave të flokëve.

Teknika Dhi

Shkalla e suksesit të metodës së mbjelljes së flokëve DHI, e cila është ndër metodat më të njohura të mbjelljes së flokëve së fundmi, është shumë e lartë. Arsyeja kryesore pse transplantimi i flokëve DHI tërheq kaq shumë vëmendje është se të gjithë flokët rruhen në këtë metodë, gjë që është rasti në metodat e tjera klasike të transplantimit të flokëve. Duke qenë se nuk rruhet, preferohet veçanërisht nga pacientet femra. Falë metodës së mbjelljes së flokëve DHI, thuajse nuk kuptohet që ju keni bërë një operacion mbjellje flokësh dhe koha e rikuperimit është shumë më e shkurtër se procedurat e tjera. Procedura kryhet me anestezi lokale si në metodat klasike të mbjelljes së flokëve. Falë anestezisë lokale, dhimbja nuk ndihet gjatë gjithë procedurës. Një tjetër ndryshim nga metodat e tjera të mbjelljes së flokëve është se pajisjet e përdorura janë të ndryshme. Ndërsa pajisjet mikro-motorike përdoren në metoda të tjera të transplantimit të flokëve, një stilolaps i veçantë mjekësor i quajtur choi përdoret në metodën e transplantimit të flokëve DHI. Falë këtij stilolapsi, farat e rrënjëve të flokëve mblidhen nga zona e dhuruesit dhe vendosen rrënjët duke ushtruar presion të lehtë në zonën që do të transplantohet me të njëjtin stilolaps. Përveç kësaj, duke qenë se kanali nuk hapet në metodën e mbjelljes së flokëve DHI, periudha e rikuperimit është më e lehtë dhe më e shkurtër. Edhe pse kohëzgjatja e transplantimit të flokëve DHI ndryshon sipas madhësisë së zonës që do të transplantohet, ajo zgjat mesatarisht 6 deri në 10 orë.

Teknika robotike e transplantit të flokëve

Falë mjekësisë moderne dhe teknologjisë në zhvillim, çdo ditë bëhen inovacione në sektorin e mbjelljes së flokëve. Më e habitshme nga këto është teknika robotike e transplantimit të flokëve. Sot, falë metodës robotike të mbjelljes së flokëve, e cila aplikohet lehtësisht si tek femrat ashtu edhe tek meshkujt, i jepet një zgjidhje e përhershme dhe natyrale problemit të rënies së flokëve. Metoda e transplantimit robotik të flokëve aplikohet në të gjithë botën vetëm në Japoni, Gjermani, Angli, Amerikë, Spanjë, Greqi dhe Turqi. Falë syzeve optike të përdorura gjatë transplantimit robotik të flokëve, folikulat më të shëndetshme të flokëve mblidhen nga zona e dhurimit me fotografitë e projektuara në ekran. Në këtë mënyrë, rrënjët mbillen

Ai ngjitet fort dhe fillon të zgjatet. Me transplantin robotik të flokëve hapen kanale perfekte dhe nuk ka mundësi të ngecin në dhëmbë.

Gjërat që duhen marrë parasysh në transplantin e flokëve

Në mënyrë që operacioni juaj i mbjelljes së flokëve të jetë i suksesshëm, duhet t’i kushtoni vëmendje disa pikave. Gjërat që duhen marrë parasysh përpara procedurës;

Ka pika që duhet t’i kushtoni vëmendje pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Nëse i kushtoni vëmendje këtyre pikave, transplantimi i flokëve do të jetë i suksesshëm. Gjërat që duhen marrë parasysh pas procedurës;

Gjërat që duhen ekzaminuar përpara se të bëni një transplant flokësh

Nuk do të jetë e drejtë të kryeni një operacion të mbjelljes së flokëve pa mësuar shkaqet themelore të rënies së flokëve dhe pa gjetur zgjidhje për këto probleme. Sepse ndërsa flokët vazhdojnë të bien, do të shfaqet një pamje e keqe në skajet e zonave të transplantuara. Ju mund të mos keni gjithmonë flokë shumë të dendur dhe të shkurre në procedurat e transplantimit të flokëve, kështu që nuk duhet të keni pritshmëri shumë të mëdha. Për këtë arsye, ka disa vlera që duhen ekzaminuar përpara operacionit të mbjelljes së flokëve. Gjërat që duhet të ekzaminoni patjetër përpara transplantimit të flokëve janë;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Form

Kontaktoni Forma