Metodat e transplantit të flokëve

Transplanti i flokeve pa dhimbje

painless anesthesia

Transplantimi i flokëve Fue është një metodë që përdoret më së shpeshti për zgjidhjen e përhershme të problemeve të rënies së flokëve dhe rënies së flokëve (tullacisë) në mbarë botën. Është një metodë e preferuar si nga femrat ashtu edhe nga meshkujt për të arritur flokë natyralë në mënyrë komode dhe të përhershme pa dhimbje. Teknika e mbjelljes së flokëve Fue kryhet duke mbledhur farat e folikulave të flokëve (grafts) të shëndetshme nga zona me qime në kokë dhe duke i vendosur ato në zonën tullac ku ka rrallim ose derdhje të plotë.

Transplantimi i flokëve DHI quhet implant direkt i flokëve. Preferohet sepse është më komode se metodat e tjera të mbjelljes së flokëve.

Transplanti i flokeve

Ndërsa fle

Pa rruajtur

Mjekër

Një nga shkaqet më të rëndësishme të rënies së flokëve janë faktorët gjenetikë, pra nëse në familje ka tullaci, ekziston mundësia e rrallimit ose tullacisë tek personi. Megjithatë, faktori gjenetik nuk është arsyeja e vetme, përveç kësaj, rënia e flokëve mund të ndodhë si pasojë e rritjes së moshës, dëmtimeve, çrregullimeve të ndryshme mjekësore, disa ilaçeve të përdorura, stresit, kequshqyerjes.

Pas një periudhe të caktuar trajtimi për mbjelljen e flokëve, flokët bien, por kjo është një situatë normale. Flokët e derdhur rriten përsëri pas 3-4 muajsh. Në përputhje me metodën e aplikuar dhe përvojën e praktikantit, trajtimi i mbjelljes së flokëve është një metodë e përhershme.