Transplantimi i flokëve gjatë gjumit

hair transplant sa 1
hair transplant sa

Gjumi pas transplantit të flokëve

Metoda e transplantimit të flokëve ofron një zgjidhje të përhershme për njerëzit që përjetojnë rënie të flokëve. Ka shumë pikëpyetje në mendjet e njerëzve për të bërë një transplant flokësh. Një prej tyre është pozicioni i gjumit pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Faza e parë pas operacionit të mbjelljes së flokëve është procesi i shërimit dhe periudha 10-ditore është e rëndësishme në këtë fazë. Gjatë kësaj periudhe, zona e transplantuar duhet të mbrohet me kujdes nga çdo ndikim, ndikim dhe presion. I detyron njerëzit t’i kushtojnë vëmendje, veçanërisht gjatë fazës së gjumit kur ne veprojmë në mënyrë të pandërgjegjshme. Meqenëse kjo është veçanërisht e rëndësishme që gjëndrat e flokëve të ngjiten në kanale gjatë periudhës 10-ditore , duhet t’i kushtojmë vëmendje pozicionit tonë gjatë gjumit .

Pozicioni i parë i gjumit të natës pas transplantit të flokëve

Nata e parë pas mbjelljes së flokëve është shumë e rëndësishme për sa i përket mbajtjes së farave të folikulit të qimeve të mbjella. Për këtë arsye, duhet t’i kushtojmë vëmendje pozicionit tonë të gjumit natën e parë . Komplikacioni më i zakonshëm pas operacionit të mbjelljes së flokëve është edema dhe ënjtja. Nëse është e mundur, është e nevojshme të shtriheni në një kënd prej 45 gradë, pasi shtrirja plotësisht pas operacionit të mbjelljes së flokëve do të shkaktojë edemë dhe ënjtje. Vendosja e dy jastëkëve në shpinë natën e parë pas transplantimit të flokëve do t’ju ndihmojë të arrini një kënd prej 45 gradë.

Pozicioni 1 javor i gjumit pas transplantit të flokëve

Pas transplantimit të flokëve, nëse operacioni është aplikuar në zonën e kokës, veçanërisht në zverkun e dhuruesit, është e nevojshme të mos ushtroni presion mbi dokumentin për sa i përket shëndetit të tij. Është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje kësaj për të arritur rezultatin e dëshiruar në fazat e ardhshme, përndryshe, nëse zona e mbjelljes së flokëve dëmtohet, rritja e pritshme e flokëve mund të mos ndodhë. Nëse transplantimi i flokëve është bërë vetëm në pjesën e përparme, pas javës së parë, mund të shtriheni në shpinë. Megjithatë, rekomandohet që gjatë kësaj periudhe të shtriheni në një kënd prej 45 gradë, nëse është e mundur. Nëse transplantimi i flokëve bëhet në zonën e kurorës, duke marrë parasysh të gjitha mundësitë, mund të arrihet një kënd 45 gradë dhe të përdoret një jastëk udhëtimi për të fjetur. Gjatë kësaj periudhe 1-javore, duhet të shtriheni në një kënd prej 45 gradë pa ushtruar presion në zonën e mbjelljes së flokëve.

Të shtrirë në krah pas transplantit të flokëve?

Shtrirja në krah pas transplantimit të flokëve nuk rekomandohet pasi do të shkaktojë ënjtje në kokë dhe fytyrë. Megjithatë, pasi të kenë kaluar 10 ditët e para, mund të shtriheni në krah me miratimin e mjekut. Në transplantimin e flokëve, nëse zona e dhurimit është zverku, ju mund të shtriheni në anën tuaj me një jastëk të ngritur.

Përdorimi i jastëkëve dhe shtretërve mjekësorë pas transplantimit të flokëve

Pas operacionit të mbjelljes së flokëve ka vështirësi për shkak të prishjes së gjumit dhe formës së njerëzve. Në këtë proces rekomandohet përdorimi i jastëkëve dhe dyshekëve mjekësorë. Arsyeja për këtë është dhimbja në rajonin e kokës, qafës dhe shpinës për shkak të ndryshimit të pozicionit të gjumit, dhe jastëku mjekësor dhe dysheku i përdorur i zvogëlojnë këto dhimbje në minimum.

Cilat janë masat paraprake që duhen marrë para se të flini pas transplantimit të flokëve?

  1. Duhet bërë një plan i saktë dhe parimor i gjumit; sepse megjithëse transplantimi i flokëve nuk është një proces i dhimbshëm me anestezi lokale, duke qenë se procesi i rikuperimit kërkon kohë, trupi juaj mund të humbasë rezistencën dhe procesi juaj i shërimit mund të zgjatet nëse nuk mund të flini në mënyrë efikase.
  2. Kujdesuni për higjienën e vendit ku flini; Pas operacionit të mbjelljes së flokëve, kanalet e hapura, edhe nëse janë shumë të vogla, janë në formën e plagëve të hapura dhe është e rëndësishme që kjo zonë të mos infektohet.
  3. Në jastëkë duhet përdorur një leckë ose peshqir i pastër; Pas operacionit të mbjelljes së flokëve, mund të ketë gjakderdhje ose rrjedhje nga plagët në zonat e transplantuara. Për ta parandaluar këtë, mund të vendosni një peshqir ose leckë mbi jastëkët tuaj.
  4. Duhet të shmanget kontakti i zonës së mbjelljes së flokëve me jastëkun; Presioni që do të ndodhë gjatë këtij kontakti mund të parandalojë ngjitjen e farave të folikulit të flokëve në zonën e mbjelljes së flokëve.

Kur mund të flini normalisht pas transplantimit të flokëve?

Mundësia për të fjetur normalisht pas operacionit të mbjelljes së flokëve varet kryesisht nga funksioni i trupit tuaj për shërimin e plagëve, kështu që kjo kohë mund të ndryshojë në individë. Në këtë proces, nëse merrni parasysh rekomandimet e mjekut tuaj dhe bëni kujdesin e nevojshëm, kjo periudhë do të shkurtohet.

10 ditët e para pas operacionit të mbjelljes së flokëve janë periudha më e rëndësishme e procesit. Edhe nëse keni vështirësi në këtë proces 10-ditor, është mirë të dëgjoni këshillat e mjekut dhe të shtriheni në shpinë me një kënd 45 gradë.

Nëse ndiqni plotësisht rekomandimet e mjekut dhe shtriheni me këndin e rekomanduar prej 45 gradë në një periudhë 10-ditore, nëse keni shkallën e nevojshme të rikuperimit nën kontrollin e specialistit, mund të kaloni në pozicionin tuaj rutinë të gjumit me miratimin e mjekun tuaj. Nëse kjo periudhë shkurtohet apo zgjatet është në duart tuaja.