Transplanti i flokëve FUE

hair transplant sa 1
hair transplant sa

Nxjerrja e njësisë folikulare (FUE)

Transplantimi i flokëve Fue është një metodë që përdoret më së shpeshti për zgjidhjen e përhershme të problemeve të rënies së flokëve dhe rënies së flokëve (tullacisë) në mbarë botën. Është një metodë e preferuar si nga femrat ashtu edhe nga meshkujt për të arritur flokë natyralë në mënyrë komode dhe të përhershme pa dhimbje. Teknika e mbjelljes së flokëve Fue kryhet duke mbledhur farat e folikulave të flokëve (grafts) të shëndetshme nga zona me qime në kokë dhe duke i vendosur ato në zonën tullac ku ka rrallim ose derdhje të plotë.

Është aplikuar në mënyrë të sigurt në të gjithë botën që nga viti 2004. Teknika e mbjelljes së flokëve Fue kryhet me transplantin e flokëve Sapphire Fue, transplantin e flokëve Unhaven Fue, transplantin e flokëve Fue pjesërisht të rruar dhe transplantin e flokëve Sedated në përputhje me kërkesat dhe nevojat e pacientit. Pavarësisht nga gruaja apo mashkulli, flokët tanë janë aksesori ynë më i rëndësishëm, ndaj teknika e mbjelljes së flokëve fue ofron një zgjidhje të përhershme dhe natyrale.

Para transplantit të flokëve Fue

Personat që vendosin të kryejnë metodën e mbjelljes së flokëve Fue kryejnë fillimisht ekzaminimin e parë me një person me përvojë dhe ekspert. Në këtë fazë, struktura e flokëve, shkalla e rrallimit ose tullacisë, përmasat e kokës dhe fytyrës shqyrtohen me imtësi nga mjeku, i cili nuk ka një gjendje mjekësore që pengon operacionin. Më pas, linja e mbjelljes së flokëve përcaktohet duke bërë matje milimetrike të zonës që do të transplantohet. Kjo fazë është shumë e rëndësishme për sa i përket pamjes vizuale që do të ndodhë pas mbjelljes së flokëve dhe duhet trajtuar me përpikëri. Më pas bëhen ekzaminimet e nevojshme dhe përcaktohet koha e duhur për mbjelljen e flokëve.

Cilat janë fazat e transplantit të flokëve FUE?

  1. Mbledhja e farave të rrënjëve të qimeve

Pas ekzaminimit të parë dhe fazës përgatitore, zonat ku do të aplikohet transplantimi i flokëve FUE dezinfektohen dhe anestezohen me anestezi lokale për të siguruar një operacion pa dhimbje. Kjo zonë është zakonisht zona e zverkut sepse flokët në zonën e zverkut janë më rezistente ndaj rënies. Farat e folikulave të flokëve të shëndetshme dhe të përshtatshme nga zona e përcaktuar dhuruese kanë filluar të mblidhen me anë të mikro motorëve me majë shumë të imët. Është shumë e rëndësishme që këto fara të folikulave të flokëve të merren me shumë kujdes në mënyrë që të jenë të përhershme në fazën tjetër të operacionit, kështu që farat e mbledhura të folikulave të flokëve duhet të jenë më të shëndetshmet. Në këtë fazë, çdo gjëndër flokësh përmban mesatarisht 2.7 qime. Sipas përshtatshmërisë së zonës dhuruese, mesatarisht 2000-2500 fara të folikulit të qimeve mund të merren në një seancë të vetme. Farat e mbledhura të rrënjës së flokëve të shëndetshme ruhen me kujdes në një tretësirë të veçantë.

  1. Vendosja e farave të rrënjës së qimeve në kanale

Duhet të hapen kanale për të vendosur farat e folikulit të flokëve të mbledhura për transplantin e flokëve FUE. Në këtë fazë, mjeku specialist hap me kujdes numrin e përcaktuar të kanaleve me të çara shumë të holla me majë çeliku në formë lapsi në zonën ku do të transplantohen flokët. Farat e folikulave të flokëve të mbledhura në transplantin e flokëve FUE vendosen me kujdes në kanalet e hapura një nga një. Në këtë fazë duhet t’i kushtohet vëmendje drejtimeve të daljes së qimeve të tjera në zonën ku do të vendosen rrënjët. Procedurat e mbjelljes së flokëve Fue përfundojnë brenda 6-9 orësh në të njëjtën ditë.

Pas transplantit të flokëve Fue

Pas transplantimit të flokëve Fue, në zonë ndodhin ënjtje dhe skuqje të lehtë, por këto do të kalojnë me kalimin e kohës. Pas transplantimit të flokëve FUE, kore të ngjashme me gjilpërat do të shfaqen brenda një jave dhe me kalimin e kohës, këto do të shërohen dhe do të bien në formën e zbokthit. Gjatë procesit të shërimit, dhimbje dhe dhimbje të lehta mund të ndjehen për një kohë, kjo është normale dhe përmirësohet me kalimin e kohës. Pas operacionit, do të ketë një sasi të caktuar derdhjeje. Pas muajit të 3-të, flokët do të fillojnë të rriten sërish. Pas muajit të 6-të do të keni një pamje vizuale më të mirë. Rezultati neto do të shihet pas 12 ose 18 muajsh.

Cilat janë avantazhet e transplantit të flokëve Fue?

Përfitimet e mbjelljes së flokëve Fue janë të shumta, nëse i rendisim një nga një;

  • Duke qenë se nuk ka qepje gjatë operacionit, nuk ka rrezik për dhëmbje më pas.
  • Nuk ka dhimbje gjatë procedurës dhe faza e rikuperimit është më e shkurtër se metodat e tjera.
  • Pas operacionit, duke filluar nga muaji i 6-të, flokët fillojnë të duken mirë vizualisht.
  • Zgjidhja e përhershme arrihet brenda 12 deri në 18 muaj pas operacionit.
  • Transplantimi i flokëve Fue është një zgjidhje e përhershme për rënien dhe tullacitetin, veçanërisht pasi është bërë nga farat e folikulave të flokëve të shëndetshëm në zonën e zverkut.