Transplanti i flokeve me safir

hair transplant sa 1
hair transplant sa

Sot, krahas zhvillimeve teknologjike, ka pasur zhvillime edhe në teknikat e mbjelljes së flokëve, një prej të cilave është metoda e mbjelljes së flokëve Sapphire. Që nga viti 2001, kjo metodë është aplikuar shpesh në të gjithë botën. Teknika e mbjelljes së flokëve me safir njihet si metoda e transplantimit të flokëve Sapphire Fue duke përdorur instrumente speciale me majë safiri. Ndryshe nga besimi popullor, këto instrumente të veçanta me majë safiri nuk janë bërë prej guri safiri. Tehet e safirit prodhohen nga safiri sintetik (Al2O3 = oksid alumini) dhe janë qindra herë më të qëndrueshme se çeliku normal. Ato janë bërë perfekte për operacionet e mbjelljes së flokëve duke kaluar nëpër faza të veçanta.

Çfarë është transplantimi i flokëve me safir?

Është e mundur të arrihen rezultate të përhershme me metodën e transplantimit të flokëve me safir për rënien dhe rrallimin e flokëve të shkaktuar si nga faktorë gjenetikë ashtu edhe nga faktorë mjedisorë tek burrat dhe gratë që nga e kaluara e deri më sot.

transplant flokësh safir; Është një teknikë e transplantimit të flokëve duke përdorur tehe me majë safiri të përdorura së bashku me metodën fue. Falë këtyre teheve të safirit të përdorur, duke qenë se kanalet e hapura janë më minimale, shërimi është më i shpejtë me të njëjtin ritëm.

Cilat janë fazat e transplantimit të flokëve me safir?

 1. Pas vendimit për të bërë një transplant flokësh prej safiri, fillimisht bëhet një kontroll gjithëpërfshirës nga mjeku.
 2. Pas ekzaminimeve dhe analizave, përcaktohet zona që do të transplantohet me safir dhe zona dhuruese. Më pas vizatohet vija e flokëve të zonës që do të transplantohet me qime safiri. Në këtë fazë, sasia mesatare e farave të folikulit të flokëve që do të merret përcaktohet sipas gjerësisë së zonës që do të transferohet.
 3. Zona që do të transplantohet me safir dhe zona dhuruese anestezohen me anestezi lokale.
 4. Në transplantimin e flokëve prej safiri, farat e folikulit të flokëve (graft) merren nga zona e dhuruesit duke përdorur mikro motorë me metodën fue.
 5. Farat e folikulave të flokëve të marra me ndihmën e mikro motorëve mblidhen me kujdes në një seksion.
 6. Pasi të përfundojë procesi i mbledhjes së folikulave të qimeve, hapi tjetër, duke përdorur tehët me majë safiri, hapen kanalet me dhimbjen, drejtimin dhe frekuencën e dëshiruar në zonën që do të transplantohet.
 7. Si hap i fundit, farat e folikulit të flokëve të mbledhura me ndihmën e mikromotoreve vendosen në kanalet e hapura me tehe me majë safiri. Kështu, transplantimi i flokëve me safir përfundon.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara transplantimit të flokëve me safir

 • Nuk duhet të përdoren hollues gjaku përpara transplantimit të flokëve me safir.
 • Pirja e duhanit dhe përdorimi i alkoolit duhet të ndërpritet të paktën 1 javë para mbjelljes së flokëve safir.
 • Duhet të informoni mjekun tuaj nëse keni një sëmundje kronike ose medikamente që i përdorni vazhdimisht.
 • Ju duhet të pushoni mirë dhe të flini para operacionit të mbjelljes së flokëve me safir.

Gjërat që duhen marrë parasysh pas transplantimit të flokëve me safir

 1. Nuk duhet të vishni rroba të ngushta para dhe pas operacionit të mbjelljes së flokëve me safir, mund të dëmtoni zonën e transplantuar gjatë veshjes.
 2. Pas transplantimit të flokëve me safir, nuk duhet të përdorni alkool dhe cigare për periudhën e përcaktuar nga mjeku juaj.
 3. Pas operacionit, duhet të përdorni barnat e dhëna nga mjeku juaj për periudhën e rekomanduar nga mjeku juaj.
 4. Nuk duhet të ekspozoheni në diell për 15 ditët e para pas operacionit të mbjelljes së flokëve me safir dhe duhet të qëndroni larg aktiviteteve të tilla si deti, banja turke dhe sauna.
 5. Duhet pasur kujdes kur jeni shtrirë dhe nuk duhet të përdorni aksesorë si kapele, shalle, shalle pa miratimin e mjekut.
 6. Pas transplantimit të flokëve me safir, nuk duhet të bëni presion në zonën e transplantuar me dorë.
 7. Derisa mjeku juaj të miratojë, nuk duhet të rruheni ose të aplikoni trajtim termik si tharëse flokësh.

Kujdesi për flokët pas transplantimit të flokëve me safir

Pas operacionit të mbjelljes së flokëve me safir, larja e parë zakonisht bëhet nga mjeku. Në fazën tjetër, kur skadon koha e përcaktuar nga hapësira, larja mund të bëhet me një shampo të veçantë të përshkruar nga specialisti. Pas transplantimit të flokëve me safir, nuk duhet të përdorni asnjë produkt tjetër përveç ilaçeve dhe kremrave të rekomanduara nga mjeku juaj. Pas transplantimit të flokëve me safir, metoda e rruajtjes pa gërshërë nuk rekomandohet. Sipas shkallës së rikuperimit të personit, mund të rruheni me rekomandimin e mjekut. Mos përdorni asnjë produkt për kujdesin e flokëve për flokët tuaj gjatë fazës së rikuperimit dhe mos bëni asnjë procedurë që do të ekspozohet ndaj nxehtësisë.

Kush mund të bëjë transplant flokësh me safir?

Personat e përshtatshëm për transplantimin e flokëve prej safiri përcaktohen vetëm pas një ekzaminimi gjithëpërfshirës. Përveç shëndetit të flokëve dhe folikulave të flokëve, shëndeti juaj i përgjithshëm duhet të jetë gjithashtu i favorshëm. Duhet të jeni mbi 18 vjeç për të aplikuar transplantin e flokëve me safir.