Transplanti i vetullave

Vetullat luajnë një rol të rëndësishëm në shprehjen e fytyrës duke rrethuar sytë. Humbja e shprehjes mund të ndodhë si rezultat i rrallimit ose derdhjes së vetullave. Ka një zgjidhje për këto derdhje dhe rrallime, që i bën femrat të pakënaqura në aspektin estetik, me transplantin e vetullave. Numri i personave që kryejnë transplantin e vetullave po rritet dita ditës. Përveç humbjes së vetullave, sidomos për arsye shëndetësore, ata që duan të kenë pamje më të plotë, më të qartë dhe më natyrale nga ana estetike bëjnë transplantin e vetullave. Krahas shqetësimeve estetike, transplantimi i vetullave është metoda më natyrale dhe e përhershme për dëmtimet në zonën e vetullave, djegiet dhe plagët e përhershme.

Çfarë është transplantimi i vetullave?

Transplantimi i vetullave është procesi i vendosjes së farave të gjëndrës së qimeve të marra nga gjëndrat e flokëve të vetë personit të rrallimit ose humbjes rajonale të qimeve të vetullave në zonën e vetullave tek gratë ose burrat, me prerje shumë minimale.

Para transplantit të vetullave

Pas vendosjes për një operacion të transplantimit të vetullave, duhet të kryhet një proces i kujdesshëm ekzaminimi nga një mjek specialist dhe me përvojë. Ky proces është shumë i rëndësishëm si për personin që dëshiron të bëjë transplantin e vetullave ashtu edhe për specialistin. Pas ekzaminimit dhe analizave të nevojshme, dëshirat e personit që vendos të bëjë transplantin e vetullave dhe pritshmëritë e tij nga operacioni duhet të dëgjohen nga specialisti dhe të merret një vendim i qartë. Në këtë proces merret raporti i artë sipas llojit të fytyrës së personit që do të transplantohet dhe bëhen matjet e nevojshme dhe vizatohet forma përfundimtare me sy dhe një ide se si do të jetë pas operacionit.

Pas operacionit të transplantit të vetullave?

 • Meqenëse operacioni i vetullave është një procedurë shumë më e shkurtër se metodat e tjera të transplantimit, është një proces relativisht i lehtë pas kësaj. Procedura zgjat mesatarisht 1 deri në 2 orë, megjithëse procesi i rikuperimit pas procedurës ndryshon nga personi në person, zgjat mesatarisht 7 ditë. Në këtë periudhë 7-ditore, në zonën e vetullave të transplantuara ndodh kore. Kjo pamje kore derdhet gradualisht në këtë proces dhe personi mund të kthehet lehtësisht në jetën shoqërore dhe të biznesit. Pas operacionit, duhet të pushoni për periudhën e përcaktuar nga mjeku juaj. Pas operacionit të transplantimit të vetullave , duhet të aplikoni plotësisht recetën dhe nuk duhet të bëni asnjë presion në zonën e mbjelljes së vetullave.
 • Në këtë proces, kur vetullat fillojnë të rriten, krehja e butë në drejtim të vetullës suaj do të rregullojë drejtimin e vetullave dhe vizualisht do të jetë mirë. Veç kësaj, vetullat e transplantuara rriten më shpejt se vetullat e tjera sepse janë fara të rrënjëve të qimeve, ndaj duhen shkurtuar çdo 15 ditë ose sipas shpeshtësisë së rritjes.
 • Aktivitete të tilla si noti në det dhe banja dielli janë rreptësisht të ndaluara për 15 ditë pas operacionit të transplantimit të vetullave.
 • Pas transplantimit të vetullave duhet pritur 10-15 ditë për të shkuar në vende si hamami dhe sauna.
 • Në këtë proces, asnjë substancë tjetër përveç ilaçeve të rekomanduara nga mjeku juaj nuk duhet të aplikohet në vetulla dhe nuk duhet të aplikohet make-up në atë zonë.
 • Pas operacionit të mbjelljes së vetullave mund të ketë derdhje të vetullave për një kohë, kjo është normale, mos u nervozoni.
 • Vetullat e transplantuara do të fillojnë të rriten sërish pas 3 muajsh. Në fund të një procesi 7-8 mujor, ju mund të shihni rezultatin neto. Megjithatë, ky proces mund të zgjasë deri në 1 vit. Pas përfundimit të kësaj kohe, do të keni vetulla natyrale dhe të përhershme.

Cilat janë fazat e transplantimit të vetullave?

Pas vendosjes së operacionit të mbjelljes së vetullave, fazat e transplantimit të vetullave të personave që nuk përbëjnë pengesë për operacionin;

 • Një ekzaminim dhe analizë nëse është i përshtatshëm për transplantin e vetullave.
 • Duke vendosur për formën e vetullave dhe duke bërë matjet e nevojshme dhe duke vizatuar formën përfundimtare të formës së vetullave duke marrë raportin e artë.
 • Zona dhuruese dhe vetullat anestezohen me anestezi lokale.
 • Sipas zonës së nevojshme, nga zona merret numri i farave të folikulit të flokëve të përcaktuar më parë.
 • Farat e hequra të folikulit të qimeve vendosen në prerje duke bërë prerje minimale në zonat e përcaktuara në vetull.
 • Duke qenë se vetullat janë një zonë që mund të shihet qartë në zonën e fytyrës, në fazën tjetër duhet të bëhen prerje shumë të vogla nga ekspertët në mënyrë që personat që bëjnë transplant vetullash të mos kenë probleme estetike.
 • Procesi zgjat 1 ose 2 orë në varësi të njerëzve dhe metodës së aplikuar. Pacienti nuk ka nevojë të qëndrojë në spital pas operacionit. Ai lirohet në të njëjtën ditë.