Transplanti i flokëve të DHI

hair transplant sa 1
hair transplant sa

Transplantimi i Flokëve Dhi (implantimi i drejtpërdrejtë i flokëve)

Rënia e flokëve ndodh për arsye të tilla si stresi, faktorët gjenetikë, cilësia e ulët e jetës dhe ushqimi joadekuat nga e kaluara e deri më sot. Megjithëse gjykimi i përgjithshëm duket të jetë një problem mjekësor dhe estetik i përjetuar nga burrat, humbja e flokëve është një problem i zakonshëm që përjetohet nga gratë. Sot, falë zhvillimeve mjekësore dhe teknologjike, rënia e flokëve është zgjidhur me metoda të ndryshme.

Një prej tyre është transplantimi i flokëve DHI, “Direct Hair Implant”.

Çfarë është transplantimi i flokëve Dhi?

Transplantimi i flokëve DHI quhet implant direkt i flokëve. Preferohet sepse është më komode se metodat e tjera të mbjelljes së flokëve.

Çfarë është stilolapsi mjekësor Choı?

Stilolapsi mjekësor Choi është një pajisje mjekësore shumë e hollë dhe me majë, e cila, falë strukturës së saj të veçantë, folikulat e flokëve do të vendosen në stilolapsin mjekësor choi, më pas do të transplantohen duke shtypur zonën e veçantë pas saj në të njëjtën mënyrë, pa bërë asnjë prerje.

Përgatitjet Para Transplantit të Flokëve Dhi?

 • Është e nevojshme të bëni një pushim nga holluesit e gjakut përpara operacioneve të transplantit të flokëve.
 • Alkooli dhe pirja e duhanit duhet të ndërpriten disa ditë para operacionit.
 • Klinika duhet të informohet për alergjitë, sëmundjet kronike dhe medikamentet që përdoren vazhdimisht.
 • Para transplantimit të flokëve, gratë duhet të shmangin procedurat si boja e flokëve dhe këna.
 • Nëse ka ekzemë ose sëmundje të ngjashme në lëkurën e kokës, specialisti duhet të trajtohet nga një dermatolog.

Cilat janë fazat e transplantit të flokëve Dhi?

 • Përcaktohet rajoni që do të mbillet dhe bëhet vizatimi i nevojshëm nga eksperti.
 • Pasi të përcaktohet zona e dhurimit, aplikohet anestezi lokale për të relaksuar gjëndrat e flokëve në zonë.
 • Farat e folikulave të flokëve të shëndetshëm merren nga zona ku aplikohet anestezi lokale, nga këndi i duhur.
 • Pas futjes së farave të shëndetshme në stilolaps të veçantë choi, farat e marra të rrënjëve të shëndetshme të flokëve vendosen në zonën tullac.
 • Transplantimi i flokëve DHI duhet të bëhet nga njerëz profesionistë të cilët janë ekspert në këtë procedurë.
 • Pas përfundimit të procesit të mbjelljes, një ekzaminim kontrolli kryhet pas ditës së parë pas procedurës, si në metodat e tjera. Larja bëhet në ditën e dytë.

Rekomandime Pas Transplantit të Flokëve Dhi

Alkooli dhe cigaret nuk duhet të përdoren gjatë periudhës së përcaktuar nga rritja e flokëve pas transplantimit të flokëve.

 • Në asnjë rrethanë nuk duhet të ushtrohet presion në zonën e transplantuar.
 • Duhet pasur kujdes gjatë shtrirjes dhe nuk duhen përdorur aksesorë si kapele dhe shalle përveç rekomandimit të mjekut.
 • Barnat e përshkruara duhet të përdoren plotësisht.
 • Ju nuk duhet të përdorni tharëse flokësh derisa mjeku juaj të miratojë.
 • Derisa mjeku juaj të miratojë, nuk duhet të bëni ushtrime të rënda dhe aktivitete të rënda sportive, duhet të hani fruta dhe perime dhe të konsumoni shumë ujë.

Sa zgjat koha e shërimit të transplantit të flokëve Dhi?

Koha e rikuperimit të transplantit të flokëve DHI është shumë më e shkurtër se metodat e tjera. Në metodën dhı të mbjelljes së flokëve, pacienti del nga spitali në të njëjtën ditë. Një ditë pas operacionit, pacienti do të jetë në gjendje të kthehet në punë.

Pas operacionit, farat do të rriten për 10 ditë, pas 2 muajsh disa nga farat do të fillojnë të bien por është normale në atë fazë, pas muajit të 3 farat do të fillojnë të rriten.

Pas transplantimit të flokëve, koha e nevojshme për të përfunduar fazat e mbjelljes së flokëve varion nga rreth 12 muaj dhe në fund të këtij procesi, ju keni mundësinë të shihni qartë gjendjen përfundimtare të flokëve tuaj.

Cilat janë avantazhet e transplantit të flokëve Dhi?

 • Ata që nuk duan t’i rruajnë flokët, veçanërisht femrat, preferohet kjo metodë.
 • Falë stilolapsit special mjekësor choı , koha e shërimit është më e shkurtër pasi prerjet dhe kanalet nuk hapen si metodat e tjera.
 • Duke qenë se kanalet e prerjes dhe mbjelljes nuk hapen dhe zona që do të trajtohet është më e shëndetshme, mund të aplikohet mbjellje më e shpeshtë, e cila siguron një pamje më intensive dhe estetike në fazën tjetër.
 • Duke qenë se nuk ka rruajtje dhe prerje në metodën e transplantit dhı haır, ata që kanë transplantuar kanë një proces rikuperimi më të shpejtë dhe më të rehatshëm.
 • Është një metodë alternative për të mos rruar, veçanërisht për gratë që nuk duan të rruajnë kokën.

Cilët janë njerëzit që nuk mund të bëjnë transplant flokësh Dhi?

Personat që nuk mund të bëjnë transplant flokësh janë ata që kanë disa sëmundje. Transplantimi i flokëve nuk aplikohet tek pacientët me këto sëmundje, hepatit C, AIDS, liken, pseudopelade.

Personat e tjerë për të cilët nuk mund të kryhet transplantimi i flokëve janë pacientët kronikë që nuk kanë arritur një fazë të caktuar dhe pacientët me presion të gjakut dhe diabeti të cilëve nuk u jepet vota e mjekut.

Meqenëse transplantimi i flokëve është një procedurë që kryhet me farat e folikulave të tyre të flokëve, transplantimi i flokëve nuk mund të kryhet tek njerëzit që nuk kanë fara të mjaftueshme dhe të shëndetshme të gjëndrës së flokëve.

Metoda e mbjelljes së flokëve DHI nuk rekomandohet për personat që kanë kryer më shumë se 3 operacione të mbjelljes së flokëve më parë dhe nuk kanë arritur rezultate.

Së fundi, personat nën moshën 18 vjeç nuk mund t’i nënshtrohen legalisht transplantimit të flokëve .

Contact Form

Kontaktoni Forma