Transplantimi i flokëve është procesi i vendosjes së folikulave të flokëve të marra nga zona e dhurimit në kanalet që hapen në zonën tullac për gratë me probleme me rënien e flokëve dhe tullacën. Falë transplantit të flokëve u jepet një zgjidhje e përhershme atyre që kanë probleme me tullacën. Falë teknologjisë në zhvillim, transplantimi i flokëve sot aplikohet edhe tek gratë.

Rënia e flokëve dhe rënia e flokëve shkaktojnë gjithashtu probleme të vetëbesimit pasi krijojnë negativitete estetike tek njerëzit. Ky pakënaqësi i jepet fund falë operacioneve të mbjelljes së flokëve . Sidomos në Turqi, shkalla e suksesit të operacioneve të mbjelljes së flokëve është shumë e lartë. Mjekë shumë të suksesshëm në fushën e transplantit të flokëve në Turqi punojnë . Qendrat e mbjelljes së flokëve ka në shumë qytete të Turqisë, por qendrat e transplantit të flokëve në Stamboll tërheqin vëmendjen me qasjen e tyre profesionale të shërbimit.

Heqja e fashës dhe larja e parë pas transplantit të flokëve

Heqja e fashës dhe larja e parë janë ndër çështjet që duhen marrë parasysh pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Procesi i parë i larjes, i cili ndikon drejtpërdrejt në shkallën e suksesit të operacionit, kryhet 2 ose 3 ditë pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Ky larje e parë bëhet nga mjeku. Duhet të aplikohet me shumë kujdes në mënyrë që të mos dëmtohen folikulat e flokëve të sapo transplantuar.

Pas operacionit të mbjelljes së flokëve, zona e dhurimit mbrohet me një fashë për të parandaluar dëmtimin. Gjatë larjes së parë, kjo fashë hiqet me kujdes dhe vishet zona. Më pas, një locion i veçantë aplikohet në zonën ku kryhet mbjellja e flokëve dhe lihet të presë. Pas skadimit të periudhës së pritjes, larja e parë aplikohet në flokë duke përdorur shampo speciale. Në këtë fazë, aplikimi bëhet me lëvizje shumë të kujdesshme dhe të ngadalta për të mos dëmtuar folikulat e qimeve.

Pas larjes së parë, mund të laheni në shtëpi në kohën e rekomanduar nga mjeku juaj. Në këtë fazë përdoren kremra dhe shampo të veçanta dhe flokët lahen me majë të gishtave me lëvizje të lehta. Këto losione të përdorura ofrojnë edhe shërimin e plagëve.

Përdorimi i drogës pas transplantimit të flokëve

Pas transplantimit të flokëve, pacientëve u jepen antibiotikë kundër rrezikut të infeksionit. Ju duhet t’i përdorni këto barna plotësisht si për shëndetin tuaj ashtu edhe për suksesin e operacionit tuaj të mbjelljes së flokëve.

Gjatë operacionit të mbjelljes së flokëve aplikohet anestezi lokale në mënyrë që pacienti të mos ndjejë dhimbje. Efekti i anestezisë lokale zhduket disa orë pas procedurës. Nëse pas operacionit të mbjelljes së flokëve ndjehet dhimbje ose dhimbje, mund të përdoren qetësuesit e rekomanduar.

Marrëdhënie seksuale dhe sporte pas transplantimit të flokëve

Sporti është ndër çështjet që duhen marrë parasysh pas transplantimit të flokëve. Pas operacionit nuk duhen bërë ushtrime të rënda derisa kanalet të shërohen. Meqenëse presioni i gjakut dhe pulsi rriten në stërvitjen sportive, kjo ndikon negativisht në ballin e transplantuar. Marramendje e papritur përjetohet te pacientët që merren me sport pa shërim. Edema shfaqet pas transplantimit të flokëve, që është një procedurë kirurgjikale, ndaj duhet ta mbani kokën gjithmonë drejt. Arsyeja kryesore për të mos u marrë me sport është faktori i djersitjes. Në procesin e transplantimit të flokëve, kanalet janë në formë plagë të hapura dhe djersitja juaj duke u bërë sport dëmton plagët. Mund të bëni shëtitje të lehta 15 ditë pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Ju mund të filloni ushtrime jo shumë të rënda në muajin e parë pas operacionit.

Një nga çështjet që pyesin veten pas transplantimit të flokëve është marrëdhënia seksuale. Marrëdhënia seksuale është e ndaluar për të paktën 15 ditë pas mbjelljes. Në fakt, arsyeja kryesore e këtij ndalimi është djersitja. Për të shmangur djersitjen dhe edemën, duhet të shmangni marrëdhëniet seksuale derisa mjeku juaj të miratojë.

Alkooli dhe pirja e duhanit pas transplantimit të flokëve

Është e nevojshme t’i kushtohet vëmendje përdorimit të cigareve dhe alkoolit si para ashtu edhe pas mbjelljes së flokëve. Meqenëse substancat në cigare dhe alkool përzihen drejtpërdrejt në gjak, ato ndikojnë në procesin e shërimit. Duke qenë se duhani dhe alkooli i konsumuar para mbjelljes së flokëve ndikojnë negativisht në anestezion, konsumimi duhet të ndërpritet të paktën 7 ditë para operacionit. Për të shkurtuar procesin e shërimit pas transplantimit të flokëve, nuk duhet të përdoret për të paktën 7 ditë pas operacionit. Mjeku juaj përcakton saktësisht se sa ditë do të jetë kjo periudhë.

Sa zgjat dhimbja pas transplantimit të flokëve ?

Është një proces normal të përjetosh dhimbje pas transplantimit të flokëve. Gjatë operacionit të mbjelljes së flokëve aplikohet anestezi lokale, kështu që pacienti nuk ndjen dhimbje. Anestezia lokale e aplikuar vazhdon për 1-2 orë pas procedurës, gjatë kësaj kohe nuk ndjehet dhimbje. Pacienti mund të ndjejë një dhimbje të lehtë kur efekti i anestezisë largohet. Dhimbje të lehta mund të ndihen në 3 ditët e para pas transplantimit të flokëve. Ilaçet kundër dhimbjeve të rekomanduara për komoditetin e pacientit ofrojnë zgjidhje për këtë problem.

Kur largohet skuqja pas transplantimit të flokëve ?

Kur skuqja do të largohet pas transplantimit të flokëve ndryshon nga personi në person. Ngjyra e lëkurës së pacientit, mosha, gjendja shëndetësore janë faktorët që ndryshojnë kohën e shërimit të këtyre skuqjeve. Në pacientët me lëkurë të bardhë, kohëzgjatja e skuqjes është më e gjatë. Skuqja pas transplantimit të flokëve zakonisht largohet brenda 2 muajsh.

Procesi i shërimit pas transplantimit të flokëve A është i vërtetë ?

Është e nevojshme të ndahet procesi i shërimit pas transplantimit të flokëve në disa faza. Faza e parë është 15 ditët e para pas transplantimit të flokëve. Kjo fazë është faza më e vështirë e transplantimit të flokëve. Kjo fazë është paksa sfiduese pasi kanalet e hapura në periudhën 15-ditore pas mbjelljes së flokëve janë në formë plage. Gjatë kësaj kohe, ju mund të përshpejtoni procesin e shërimit duke bërë kujdesin e nevojshëm dhe duke përdorur medikamentet tuaja.

Faza tjetër e mbjelljes së flokëve është 3 muajt e parë të nisjes. Në këtë fazë, plagët do të shërohen dhe ju mund të merrni pjesë aktive në jetën shoqërore. Ngjarja më e shquar në këtë fazë janë derdhjet e shokut. Në transplantimin e flokëve, fijet e flokëve të transplantuara derdhen papritur në formën e derdhjes së shokut. Mos u shqetësoni, ky është një proces normal. Pas muajit të 4-të, flokët e derdhur fillojnë të rriten përsëri.

Fazën e fundit të mbjelljes së flokëve mund ta konsiderojmë muajin e 6-të dhe të 12-të. Pas operacionit të mbjelljes së flokëve, rënia e flokëve me humbje shoku fillon të rritet dhe të bëhet e dukshme pas muajit të 6-të. Gjatë kësaj kohe, duhet të vazhdoni të kujdeseni për kujdesin e flokëve tuaj. Rezultatet neto të operacionit të mbjelljes së flokëve mund t’i arrini pas 12 muajsh. Pas përfundimit të kësaj periudhe, tani do të keni flokë të shëndetshëm dhe të përhershëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Form

Kontaktoni Forma