Transplantimi i flokëve është një metodë trajtimi që aplikohet prej shumë vitesh dhe ofron një zgjidhje të përhershme për tullacinë. Falë mjekësisë dhe teknologjisë në zhvillim sot, përqindjet e suksesit të transplantimit të flokëve janë shumë të larta. Problemi i rënies së flokëve, i cili është një problem i zakonshëm i grave dhe burrave, tashmë aplikohet lehtësisht te gratë, falë teknologjisë në zhvillim.

Turqia është vendi i parë i preferuar për pacientët që duan të bëjnë transplant flokësh vitet e fundit. Turqia është lider në industrinë e mbjelljes së flokëve . Çdo vit mijëra pacientë nga Evropa dhe Lindja e Mesme vijnë në Turqi për transplantin e flokëve. Qendrat e transplantit të flokëve në shumë qytete të vendit ofrojnë shërbime shumë cilësore dhe të suksesshme. Ndër këto qytete, Stambolli është ndër qytetet më të njohura në fushën e transplantit të flokëve.

Në vazhdim të artikullit tonë do t’ju tregojmë pse Turqia dhe veçanërisht Stambolli është më e preferuara në fushën e mbjelljes së flokëve.

Politika e çmimeve të arsyeshme të Turqisë

Lira turke është në një pozicion të favorshëm kundrejt dollarit, euros dhe stërlinës. Falë këtij avantazhi të lirës turke, ata që duan të bëjnë transplant flokësh preferojnë Turqinë. Çdo vit, mijëra njerëz nga Evropa, Lindja e Mesme, Afrika e Veriut dhe madje edhe Amerika janë të vetëdijshëm për kursin e këmbimit dhe vijnë në Turqi për të kryer një operacion për mbjelljen e flokëve për të përfituar nga ky avantazh. Për shembull, operacionet e mbjelljes së flokëve në Evropë për 8-9 mijë euro mund të bëhen në Turqi për gjysmën e çmimit.

Ndërkohë që Turqia është ndër vendet lider në turizmin shëndetësor, dega më e rëndësishme e këtij sektori janë operacionet e mbjelljes së flokëve. Ndërkohë që ka qendra të mbjelljes së flokëve në shumë qytete të Turqisë, ka qendra shumë gjithëpërfshirëse të mbjelljes së flokëve veçanërisht në Stamboll. Mos lejoni që politika e përshtatshme e çmimeve t’ju mashtrojë për suksesin. Edhe pse është i përshtatshëm për shkak të diferencës së kursit të këmbimit, është shumë i suksesshëm në fushën e mbjelljes së flokëve në Turqi. 95% e operacioneve të aplikuara japin rezultate të suksesshme.

Stafi mjekesor me eksperience dhe ekspert

Turqia është një vend ku punojnë shumë mjekë që kanë bërë emër në mbarë botën. Këta mjekë që punojnë në Turqi paraqiten shpesh në botime shkencore. Mjekët turq, të cilët kanë zhvilluar teknika të reja aplikimi falë studimeve të tyre mbi metodat e mbjelljes së flokëve, drejtojnë edhe sektorin e mbjelljes së flokëve. Ekzistojnë disa teknika dhe mjete që aplikohen vetëm në Turqi në të gjithë botën.

Mjekët që punojnë në Turqi kryejnë operacione shumë të suksesshme të mbjelljes së flokëve në përputhje me standardet botërore. Suksesi i mjekëve i ka mundësuar Turqisë të bëhet lider në fushën e transplantit të flokëve. Mjekët turq, të cilët e bëjnë parim cilësinë e shërbimit të nivelit të lartë, marrin rezultate shumë të suksesshme nga procedurat e mbjelljes së flokëve që aplikojnë.

Mentaliteti i shërbimit profesional

Turqia është lider në mbjelljen e flokëve dhe çdo vit shumë pacientë nga jashtë vijnë në Turqi për mbjelljen e flokëve. Shkuarja në një vend tjetër për një transplant flokësh mund t’i bëjë njerëzit nervozë. Megjithatë, një nga arsyet për pozicionin udhëheqës të Turqisë është qasja e saj e shërbimit profesional.

Në kuadër të qasjes së shërbimit profesional, të gjitha nevojat e pacientëve që vijnë nga jashtë, si akomodimi, transporti, ushqimi, madje edhe argëtimi, plotësohen nga ekspertë. Vizitorët qëndrojnë në hotele komode dhe hanë ushqimet më të mira.

Gjithashtu, i gjithë transporti nga aeroporti është i mbuluar dhe përkthyes i shoqërojnë pacientët për të shmangur problemet gjuhësore.

Shëndeti, Natyra dhe Mundësia e Turizmit Historik

Turqia është ndër vendet më të bukura me natyrën dhe historinë e saj. Fakti që ajo ka pritur shumë qytetërime për shumë vite ka siguruar që ajo të ketë histori të pasur dhe artefakte historike. Të qenit i rrethuar nga deti nga tre anët dhe të përjetosh katër stinë për shkak të vendndodhjes e bën vendin tërheqës.

Pacientët që vijnë nga jashtë për mbjelljen e flokëve gjejnë mundësinë që krahas turizmit shëndetësor të bëjnë edhe turizëm të natyrës dhe historisë.

Çmimet e transplantit të flokëve

Ka shumë faktorë që përcaktojnë çmimet e transplantit të flokëve. Duke qenë se nuk do të aplikohet e njëjta teknikë për çdo pacient, ka dallime në çmimet e mbjelljes së flokëve. Në shumë qendra çmimi i mbjelljes së flokëve përcaktohet sipas numrit të transplanteve që do të transplantohen, ndërsa disa qendra përcaktohen sipas metodës së aplikuar.

Disa faktorë që përcaktojnë çmimet e mbjelljes së flokëve janë;

Çfarë do të thotë 1 Graft ?

Graft i referohet rrënjës së flokëve. Edhe pse fija e parë e flokëve vjen në mendje, përkufizimi i transplantit është gjëndra e flokëve. Graft do të thotë 2 ose 3 folikula flokësh. Fibra e flokëve dhe shartimi janë koncepte të ndryshme. Ai përcakton se sa folikula flokësh do të transplantohen në transplantimin e flokëve të transplantuar. Për transplantin e flokëve, zona e zverkut, e cila është rezistente ndaj rënies, zakonisht përcaktohet si zona dhuruese. Graftet e shëndetshme mblidhen nga zona e dhuruesit dhe ndahen në 1, 2 ose më shumë folikula flokësh. Në disa pacientë, ndarja e donatorëve përcaktohet si zona të tjera në trup. Nëse nuk ka folikula të mjaftueshme të qimeve në zverk, qimet e mjekrës, qafës ose gjoksit mund të përdoren për transplantimin e flokëve.

Sa kushton 1 graft flokësh ?

Ky term, i cili përdoret për të treguar folikulat e flokëve, i referohet 2-3 folikulave të flokëve sipas literaturës dhe përcaktimit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Falë kësaj njësie të përdorur në transferimin e folikulave të flokëve, llogaritet numri i rrënjëve që do të përdoren për transplantimin e flokëve.

Në përgjithësi, një operacion i mbjelljes së flokëve zgjat nga 4 deri në 10 orë, dhe gjatë procedurës mblidhen dhe transplantohen midis 3000 dhe 5000 mijë folikula flokësh.

Sa kushton transplanti i flokëve 3000 graft ?

Faktori që përcakton çmimin në operacionet e mbjelljes së flokëve është metoda e mbjelljes së flokëve që do të aplikohet dhe sa folikula flokësh do të transplantohen. Në disa metoda transplantohen 2000 folikula flokësh në të njëjtën kohë, ndërsa në disa metoda ky numër mund të jetë deri në 5000. Çmimet e mbjelljes së flokëve ndryshojnë sipas seancës së mbjelljes së flokëve dhe numrit të folikulave të flokëve që do të transplantohen.

Ndryshime ka në metodën e mbjelljes së flokëve, materialet e përdorura dhe cilësinë e shërbimit të përdorur në çdo qendër të transplantimit të flokëve. Ka një ndryshim çmimi midis metodave të përmirësuara të transplantimit të flokëve të përdorura kohët e fundit në krahasim me metodat klasike të transplantimit të flokëve. Ju mund të arrini një rezultat të suksesshëm të mbjelljes së flokëve falë metodës së saktë të mbjelljes së flokëve dhe pajisjeve të përdorura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *