Humbja e 50-100 qimeve në ditë konsiderohet normale. Megjithatë, kur derdhja e kalon këtë numër, kur i tërhiqni flokët lehtë, do të thotë se shkalla e rënies së flokëve është rritur kur 4-5 ose më shumë fije flokësh vijnë në dorë. Tek meshkujt, nga ana tjetër, ka regres në vijën e përparme të flokëve, hapje në zonën e ballit dhe të kurorës. Kur ka një rritje të rënies së flokëve, gjëja e parë që duhet bërë është të konsultoheni me një specialist sa më shpejt të jetë e mundur. Kur rënia e flokëve arrin në fazën përfundimtare, metodat e transplantimit të flokëve ofrojnë zgjidhje të përhershme dhe natyrale për pacientët. Turqia është ndër vendet lider të sektorit në fushën e transplantimit të flokëve Turqia . Qendrat e transplantit të flokëve në Stamboll garantojnë rezultate të suksesshme si në trajtimet e rënies së flokëve ashtu edhe në fushën e mbjelljes së flokëve.

Çfarë është rënia gjenetike e flokëve (alopecia androgjenetike) ?

Faktori më i zakonshëm dhe më i vështirë për t’u trajtuar ndër shkaqet e rënies së flokëve është predispozicioni gjenetik. Njerëzit me një histori familjare të tullacisë kanë më shumë gjasa të bëhen tullac me kalimin e kohës. Predispozita gjenetike, e cila është më e zakonshme tek meshkujt, shkakton tullac të përhershme. Transplantimi i flokëve është zgjidhja më e përhershme për ata që përjetojnë rënie të flokëve për shkak të predispozicionit gjenetik.

Rënia e flokëve për shkak të dietës së pabalancuar

Një dietë e pabalancuar dhe e parregullt shkakton rënien e flokëve. Substancat që duhet të futen në trup me lëndë ushqyese janë shumë të rëndësishme për zhvillimin e flokëve. Meqenëse këto substanca merren jo të plota për shkak të ushqyerjes së pamjaftueshme dhe të parregullt, flokët nuk mund të zhvillohen, të dobësohen dhe të bien.

Rënia e flokëve për shkak të sëmundjeve të lëkurës dhe lëkurës

Sëmundjet e lëkurës dhe lëkurës si kërpudhat dhe ekzema në lëkurën e kokës shkaktojnë rënie të flokëve. Nëse sëmundje të tilla nuk trajtohen, ato shkaktojnë tullaci të përhershme.

Rënia e flokëve për shkak të mjekimit

Disa barna të përdorura kanë efekte anësore si rënia e flokëve. Për shkak të barnave të përdorura në mënyrë të pandërgjegjshme, ka një humbje të papritur të flokëve. Holluesit e gjakut, përdhes, depresioni, sëmundjet e zemrës dhe ilaçet për presionin e lartë të gjakut shkaktojnë rënie të flokëve. Kur ndërpritet përdorimi i pilulave kontraceptive, vërehet rënie e flokëve.

Çfarë është rënia e flokëve për shkak të sëmundjes së krimbit të ziles (Alopecia Areata) ?

Alopecia Areata, një sëmundje autoimune e njohur në mesin e njerëzve si sëmundja e krimbave, shfaqet veçanërisht në situata të rënda stresuese. Ndërsa shkakton rënie rajonale të flokëve në disa pacientë, shkakton derdhje të qimeve të trupit si vetullat, qerpikët dhe mjekrën në disa pacientë. Faktorë të tillë si predispozicioni gjenetik, faktorët neurologjikë, infeksionet dhe stresi janë ndër faktorët që nxisin sëmundjen. Nëse kjo sëmundje, e cila nuk shkakton tullac të përhershme, trajtohet, derdhjet përmirësohen.

Humbja e flokeve e lidhur me stresin

Stresi është një nga faktorët mjedisorë që shkakton rënien e flokëve. Humbja e përditshmërisë, përvojat në shkollë dhe në mjedisin e punës rrisin nivelin e stresit të personit. Rënia e flokëve shkaktohet nga stresi. Ju mund të merrni mbështetje nga psikologë ekspertë për të luftuar stresin.

Rënia e flokëve për shkak të dozave të larta ose të ulëta të vitaminës A

Vitamina A është shumë e rëndësishme për ushqimin dhe rritjen e flokëve. Ndërsa marrja e dozave të larta të vitaminës A shkakton rënie të flokëve, një sasi e vogël e vitaminës A gjithashtu shkakton rënie, kështu që duhet të merren sasi të mjaftueshme të vitaminës A.

Rënia e flokëve për shkak të humbjes së papritur të peshës

Humbja e papritur e tepërt e peshës gjithashtu shkakton rënie të flokëve. Humbja e papritur e peshës përjetohet për shkak të punës së tepërt të hormonit të tiroides. Këto ndryshime të papritura në trup ndikohen nga hormonet. Humbja e flokëve ndodh për shkak të çekuilibrit hormonal. Në përgjithësi, rënia e flokëve mund të vazhdojë mesatarisht 3-6 muaj dhe më pas të ndalet.

Rënia e flokëve për shkak të sëmundjeve të anoreksisë dhe bulimisë

Te pacientët me çrregullime të të ngrënit si anoreksia dhe bulimia, për shkak të ushqyerjes joadekuate, flokët dobësohen dhe shkaktojnë rënie, pasi hekuri, proteinat, zinku, vitaminat dhe mineralet e nevojshme për flokët nuk mund të merren. Kur trajtohen sëmundje të tilla, flokët bëhen sërish më të fortë.

Rënia e flokëve për shkak të sëmundjeve kronike

Janë më shumë se 30 sëmundje kronike që shkaktojnë rënie të flokëve. Këto sëmundje shkaktojnë rënie të flokëve. Në përgjithësi, problemi i rënies së flokëve përjetohet te pacientët me tiroide dhe anemi.

Sëmundjet me temperaturë të lartë, infeksionet, gripi i rëndë dhe operacionet e rënda kirurgjikale shkaktojnë rënie të flokëve. Këto sëmundje duhet të diagnostikohen dhe trajtohen.

Rënia e flokëve për shkak të çekuilibrit hormonal

Një tjetër arsye për rënien e flokëve është çekuilibri i hormoneve. Sidomos te femrat, ulja ose rritja e vlerave të hormoneve përjetohet gjatë periudhave të menstruacioneve, shtatzënisë, pas lindjes dhe menopauzës. Këto ndryshime shkaktojnë rënie të flokëve. Nëse çekuilibri hormonal zgjat për një kohë të gjatë, sasia e rënies së flokëve rritet dhe mund të shfaqen probleme të përhershme të tullacisë. edhe flokët tuaj Nëse jeni duke përjetuar derdhje, duhet të bëni sa më shpejt një analizë gjaku dhe të mësoni hormonin që shkakton derdhjen, atëherë mund ta zgjidhni problemin tuaj me trajtimet e nevojshme.

Çfarë është rënia e flokëve për shkak të mungesës së hekurit ?

Mungesa e hekurit është ndër shkaqet kryesore të rënies së flokëve. Mungesa e hekurit ndodh në trup për shkak të kequshqyerjes ose disa sëmundjeve. Për shkak të dietës së pabalancuar, mungesa e lëndëve ushqyese të dobishme në trup shkakton mungesë hekuri në trup dhe shkakton rënie të flokëve.

Rënia e flokëve për shkak të sëmundjes së kokës

Alopecia cikatriale është dëmtim i përhershëm i folikulave të flokëve në një zonë të kokës. Nuk është e mundur të riprodhohen flokët që kanë humbur si pasojë e sëmundjes. Kur shfaqen simptomat e sëmundjes, një specialist duhet të konsultohet me një dermatolog dhe duhet të merren masat e nevojshme para se sëmundja të përparojë.

Kujdesi i gabuar i flokëve shkakton rënie të flokëve ?

Praktikat e gabuara të kujdesit të flokëve dhe produktet e flokëve që përmbajnë kimikate janë ndër rastet e humbjes së flokëve. Me kalimin e kohës, flokët e dobësuar fillojnë të bien. Krehja e flokëve ndërsa është e lagur dhe përdorimi i krehrit të gabuar do të shkaktojë rënie të flokëve. Lidhja shumë e ngushtë e flokëve shkakton shtrirjen dhe thyerjen e rrënjëve. Larja e flokëve me ujë shumë të nxehtë ose shumë të ftohtë dëmton lëkurën e kokës.

Në veçanti, gratë shpesh lyejnë flokët e tyre, gjë që shkakton rënie të flokëve. Kimikatet në ngjyra dëmtojnë lëkurën e kokës dhe rrënjët.

Përdorimi i produkteve të gabuara kozmetike shkakton rënie të flokëve. Përdorimi i shampos dhe kondicionerit me përmbajtje kimike parandalon mbylljen e poreve në lëkurën e kokës dhe frymëmarrjen dhe ushqyerjen e gjëndrave të flokëve. Produkte të tilla si xhel dhe llak të përdorur shkaktojnë rënie të flokëve. Kur lani flokët, produkte të tilla duhet të pastrohen plotësisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Form

Kontaktoni Forma