Megjithëse transplantimi i flokëve konsiderohet një procedurë kirurgjikale, nuk është aq e vështirë dhe me rrezikshmëri të lartë sa operacionet e tjera kirurgjikale. Anestezia lokale zakonisht aplikohet para operacionit të mbjelljes së flokëve. Me ndihmën e një gjilpëre, një substancë që do të sigurojë mpirje injektohet në zonën ku do të transplantohet anestezi lokale. Kështu, pacienti nuk ndjen dhimbje dhe dhimbje gjatë procedurës. Megjithatë, në disa raste, frika e personit nga gjilpërat nuk guxon të kryejë procedurën e mbjelljes së flokëve, edhe nëse dëshiron shumë ta bëjë atë, ose rrallëherë e lënë procedurën përgjysmë sepse nuk duan të përjetojnë të njëjtën frikë për hera e dytë sepse aplikimi i anestezisë lokale duhet të rinovohet gjatë operacionit. Falë risive të zhvilluara, anestezia lokale e aplikuar për mbjelljen e flokëve lehtësohet shumë ose operacioni i mbjelljes së flokëve kryhet me qetësim në gjendje gjysmë të fjetur. Anestezia, e cila aplikohet në mbjelljen e flokëve pa dhimbje, kryhet me aparate pa gjilpërë presioni ose qetësues. Ata që kanë frikë nga gjilpërat, gjaku ose ata që janë në gjendje të lartë paniku mund të preferojnë transplantimin e flokëve pa dhimbje për të shmangur frikën e dhimbjes dhe vuajtjes. Mesatarisht, 20% e atyre që duan të bëjnë transplant flokësh kanë frikë nga gjilpërat. Për ata që kanë frikë nga gjilpërat, mpirja arrihet me vendosjen e lëngjeve nën lëkurë nën presion, ose qetësimi me ilaçe dhe ajër dhe operacioni i mbjelljes së flokëve kryhet në këtë mënyrë.

Hapat e transplantit të flokëve pa dhimbje

Fazat e transplantimit të flokëve ndryshojnë sipas metodës së aplikuar. Fazat për të cilat do të flasim përfshijnë se si kryhet në thelb transplantimi i flokëve. Fazat e mbjelljes së flokëve janë përkatësisht;

Në këtë fazë, pacienti po përgatitet për operacionin e mbjelljes së flokëve. Paraprakisht janë bërë të gjitha analizat e nevojshme dhe është finalizuar përshtatshmëria e tij për mbjellje flokësh. Vija e flokëve vizatohet sipas imazhit me qime të përcaktuar gjatë fazës së planifikimit dhe nëse kërkohet rruajtje sipas metodës, flokët rruhen ose personi mund ta kryejë këtë procedurë përpara se të vijë në klinikë.

Në këtë fazë përcaktohet aplikimi i anestezisë që do të bëhet sipas pacientit dhe mënyra që do të aplikohet. Operacionet e mbjelljes së flokëve zakonisht kryhen me anestezi lokale. Anestezia e përgjithshme nuk përdoret në procedurat e transplantimit të flokëve. Anestezia e përgjithshme nuk aplikohet sepse siguron një përgjumje të plotë dhe ka efekte anësore. Sepse transplantimi i flokëve nuk është një procedurë kirurgjikale aq e rëndë sa anestezia e përgjithshme. Një dhimbje shumë e vogël mund të ndihet kur aplikohet anestezi lokale me gjilpërë, por kjo situatë kalon brenda sekondave me efektin e anestezisë. Për ata që kanë frikë nga gjilpërat, aplikohen qasje të reja. Metodat e aplikuara për anestezi janë;

Në metodën e anestezisë nën presion, e cila është një metodë e zhvilluar për të reduktuar dhimbjen e ndjerë gjatë anestezisë lokale me gjilpërë, anesteziku injektohet në lëkurë me një pajisje nën presion. Anestetiku lirohet kur pajisja me presion bie në kontakt me lëkurën dhe më pas aplikohet anestezia lokale me gjilpërë pa ndjerë dhimbje. Dhimbja nuk ndihet në këtë fazë.

Sedacioni është një metodë anestezie që përdoret në procedurat kirurgjikale, madje edhe tek fëmijët. Anestezia me qetësim kryhet me rrugë intravenoze ose respiratore. Në këtë pikë, gjëja më e rëndësishme që duhet theksuar është se kjo procedurë duhet të kryhet nga një anesteziolog specialist. Në procesin e qetësimit nuk ka humbje të vetëdijes, krijohet gjysmë përgjumje dhe qetësi, pra nuk ndihet dhimbje.

Në këtë fazë, një numër i caktuar i farave të folikulit të flokëve mblidhet nga pacienti i anestezuar me anestezi. Metoda mund të ndryshojë në produktet e përdorura sipas metodës së transplantimit të flokëve, por në thelb, faza e grumbullimit të farave të folikulave të flokëve të shëndetshme nga zona e dhurimit është e njëjtë në të gjitha metodat e transplantimit të flokëve.

Faza tjetër pas grumbullimit të farave të rrënjës së flokëve është hapja e kanaleve. Në këtë fazë hapen kanalet sipas numrit të farave të folikulit të flokëve që do të mbillen në zonën e tullacisë, sipas drejtimit të rritjes së flokëve dhe sipas vijës së përcaktuar të flokëve. Kjo fazë është faza më e rëndësishme që ndikon në rezultatin e operacionit të mbjelljes së flokëve. Sepse hapja e kanaleve në këndin dhe thellësinë e duhur siguron ngjitjen dhe rritjen e shëndetshme të folikulave të flokëve.

Faza e fundit është mbjellja e farave të rrënjës së flokëve të mbledhura në kanalet e hapura. Farat e folikulit të flokëve vendosen në kanalet e hapura në linjë me vijën e flokëve dhe sipas imazhit të dëshiruar me qime. Në përgjithësi, rrënjët e vetme vendosen në pjesët e përparme dhe më shumë folikula të flokëve vendosen në pjesën e pasme për të siguruar një pamje natyrale. Kjo fazë e transplantimit të flokëve është shumë e rëndësishme për marrjen e pamjes së pritshme me qime. Farat e rrënjëve të flokëve duhet të vendosen saktë dhe fort në mënyrë që rrënjët të mund të mbahen dhe të rriten.

Për kë është e përshtatshme metoda e transplantit të flokëve pa dhimbje?

Jo të gjithë specialistët që kryejnë operacionin e mbjelljes së flokëve duan që pacientët e tyre të vuajnë. Ata përdorin shkathtësinë dhe aftësitë e tyre manuale për këtë. Megjithatë, është një procedurë e lehtë kirurgjikale.

lsa është një proces në të cilin përdoren hala dhe thika të mprehta. Pika e vetme e dhimbjes në procedurën e mbjelljes së flokëve është faza e aplikimit të anestezisë. Pas aplikimit të anestezisë nuk ndjehet dhimbje. Megjithatë, duke qenë se kjo anestezi jepet me gjilpërë, ndihet pak dhimbje. Janë zhvilluar metoda të reja për të kryer operacionin shumë të dëshiruar të mbjelljes së flokëve, veçanërisht për pacientët femra më emocionale, ato me frikë nga gjilpërat ose ato me prag dhimbjeje. Në këtë mënyrë, transplantimi i flokëve pa dhimbje aplikohet tek ata që kanë frikë nga gjilpërat, ata që janë në gjendje paniku, ata që duan të kalojnë procedurën e gjatë pa u mërzitur, gratë dhe ato me prag të ulët dhimbjeje.

Procesi i rikuperimit të teknikës së transplantit të flokëve pa dhimbje

Metoda e mbjelljes së flokëve pa dhimbje u ofron pacientëve mundësinë që të kenë një procedurë komode pa dhimbje gjatë operacionit të mbjelljes së flokëve. Rezultati i pritur pas procesit të transplantimit pa dhimbje të flokëve ndryshon në kohë në varësi të metodës së aplikuar. Në përgjithësi, duhen 12 deri në 18 muaj për të marrë rezultate të qarta pas transplantimit të flokëve. Pas muajit të 6-të pas procedurës, pamja e flokëve fillon të shfaqet qartë, por mund të duhet më shumë se 1 vit për të marrë rezultatin e qartë. Ky proces mund të jetë më i shkurtër ose më i gjatë nga personi në person, ka të bëjë me pajtueshmërinë tuaj me atë që duhet t’i kushtoni vëmendje pas operacionit të mbjelljes së flokëve.

Përparësitë e metodës së transplantimit të flokëve pa dhimbje

Përparësitë e operacionit të mbjelljes së flokëve pa dhimbje janë;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *