Ndryshe nga sa dihet, procedurat e mbjelljes së flokëve nuk zbatohen vetëm për meshkujt. Operacioni i mbjelljes së flokëve aplikohet edhe për gratë që kanë nevojë për rënie të flokëve. Edhe pse ka më pak rënie të flokëve në krahasim me meshkujt, 30% e grave kanë rënie të flokëve dhe tullaci rajonale. Estetikisht, rënia e flokëve është një situatë shumë e vështirë për gratë. Gratë që kanë probleme psikologjike të vetëbesimit i gjejnë zgjidhje këtij problemi falë metodave të mbjelljes së flokëve. Falë metodave të reja të aplikuara, transplantimi i flokëve kryhet pa rruajtje. Falë metodës së mbjelljes së flokëve të parruar, mund të ktheheni në jetën tuaj shoqërore me flokë natyralë dhe të përhershëm në një kohë të shkurtër para se të kuptohet që transplantimi i flokëve është bërë dhe mund të vazhdoni jetën tuaj me vetëbesim duke hequr qafe. shqetësimet estetike që përjetoni.

Cilat janë shkaqet e rënies së flokëve tek femrat?

Edhe pse humbja e flokëve tek femrat është shumë më e vogël se tek meshkujt, 1 në çdo 3 femra ka problem rënien e flokëve. Krahas predispozicionit gjenetik, rënia e flokëve, e cila ka shumë shkaqe të ndryshme, gjen zgjidhje falë operacionit të mbjelljes së flokëve. Kushtet mjekësore përveç predispozicionit gjenetik shkaktojnë rënie të flokëve. Gjendjet mjekësore që shkaktojnë rënien e flokëve janë;

Metodat e transplantimit të flokëve të aplikuara tek gratë

Të gjitha metodat e transplantimit të flokëve të aplikuara sot mund të aplikohen në fakt për gratë. Nuk ka asnjë të keqe në lidhje me shëndetin dhe mjekësinë. Megjithatë, metodat e mbjelljes së flokëve të rruar që aplikohen tek meshkujt në aspektin estetik nuk janë të këndshme për femrat. Metoda e mbjelljes së flokëve të parruara ose pjesërisht të rruara aplikohet për femrat për të mos përjetuar shqetësime të tjera estetike gjatë procesit të mbjelljes së flokëve, gjë që kërkohet për shqetësime estetike.

Metoda Fue : Metoda Fue, e cila është ndër metodat më të aplikuara të mbjelljes së flokëve, aplikohet për gratë. Rruajtja e pjesshme aplikohet gjithashtu në metodë. Meqenëse para procedurës aplikohet anestezi lokale, nuk ndjehet dhimbje. Zakonisht, një zonë e mjaftueshme rruhet nga zverku i flokëve dhe farat e folikulave të flokëve të nevojshme për transplantimin e flokëve mblidhen nga zona. Duke qenë se qimet në pjesët e sipërme do të mbulojnë zonën e rruar, nuk shkakton asnjë problem estetik. Farat e mbledhura të folikulit të qimeve vendosen në zonën ku ndodhin derdhjet duke hapur kanale të vogla dhe mbjellja përfundon.

Metoda DHI : Metoda e transplantimit të flokëve DHI, e cila është bërë e njohur në mesin e metodave të mbjelljes së flokëve kohët e fundit, preferohet veçanërisht tek gratë. Preferohet sepse nuk ka rruajtje në proces. Në metodën e mbjelljes së flokëve DHI, farat e folikulave të flokëve mblidhen nga zona e dhurimit, ku aplikohet anestezi lokale, falë një stilolapsi të veçantë mjekësor. Farat e mbledhura të rrënjës së flokëve mbillen duke shtypur lehtë në zonën tullac me ndihmën e të njëjtit stilolaps, pa pritur.

Para transplantimit të flokëve

Ka disa pika që duhen marrë parasysh përpara transplantimit të flokëve. Këto pika do ta bëjnë më të lehtë për ju të merrni rezultatin e mbjelljes së flokëve që prisni.

Dallimi i mbjelljes së flokëve tek femrat në krahasim me meshkujt

Megjithëse operacionet e mbjelljes së flokëve preferohen shpesh nga meshkujt, shkalla e preferencës nga femrat ka ardhur në rritje kohët e fundit. Në përgjithësi, operacionet e mbjelljes së flokëve kryhen duke rruar të gjithë flokët. Kjo situatë po ndryshon me metodat e reja të zhvilluara dhe risitë mjekësore. Duke qenë se transplantimi i flokëve të parruar ofrohet në metoda të reja, ai aplikohet nga femrat pa asnjë shqetësim estetik. Dallimi më i dukshëm midis transplantimit të flokëve të femrave dhe transplantimit të flokëve mashkullor është përdorimi i metodës së parruar në transplantin e flokëve femra. Në këtë mënyrë femrat kryejnë transplant flokësh pa pasur asnjë problem estetik dhe i kthehen jetës së tyre sociale në një kohë të shkurtër pa e ditur që kanë bërë transplant flokësh.

Pas transplantimit të flokëve

Në transplantin e flokëve për gratë, si në procedurat e tjera të transplantimit të flokëve, ka disa gjëra që duhen marrë parasysh më pas. Në mënyrë që operacioni juaj i mbjelljes së flokëve të jetë i shëndetshëm dhe i përhershëm, do të jetë në interesin tuaj më të mirë t’u kushtoni vëmendje këtyre pikave. Çfarë duhet t’i kushtoni vëmendje pas procesit të transplantimit të flokëve;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Form

Kontaktoni Forma