Pyetja e parë që vjen në mendjen e njerëzve që duan të bëjnë një transplant flokësh është ” A do të ndjej dhimbje ?” është pyetja. Në përgjithësi, duke qenë se anestezia lokale aplikohet në të gjitha operacionet e mbjelljes së flokëve, nuk ndjehet dhimbje gjatë procedurës. Megjithatë, problemet e disa njerëzve si frika nga gjilpërat, të qenit të pakëndshëm kur shikon gjakun dhe paniku i bëjnë ata të kenë probleme me transplantin e përgjithshëm të flokëve. Transplantimi i flokëve në gjumë aplikohet si një metodë alternative që u mundëson këtyre personave të bëjnë transplantin e flokëve me lehtësi. Në këtë mënyrë, nuk do të përjetoni një situatë që do t’ju kërkojë panik, pasi do të jeni në gjumë gjatë operacionit të mbjelljes së flokëve . Duke qenë se muskujt e njerëzve do të relaksohen gjatë gjumit, ambienti i punës së ekspertit dhe ekipit të tij do të jetë më komod. Kur pacienti ka një kohë të gjatë të procedurës, kur mërzitet ose dëshiron të lëvizë, padashur e pengon specialistin të punojë. Për të shmangur një problem të tillë, është e dobishme që pacienti të jetë në gjumë si për veten e tij ashtu edhe për specialistin. Disa procedura të mbjelljes së flokëve kryhen në disa seanca sepse zgjasin shumë. Falë transplantimit të flokëve në gjumë, numri i këtyre seancave zvogëlohet. Për shembull, pas fazës së grumbullimit, transplantimi i flokëve mund të fillohet pa pushim. Duke qenë se operacioni i mbjelljes së flokëve është një proces i gjatë për sa i përket kohës, ata që duan ta kalojnë këtë kohë duke fjetur zgjohen në fund të procesit pa e vënë re këtë proces të gjatë. Pacientët dhe specialistët që duan të kenë një operacion më të rehatshëm mund të kenë flokë të shëndetshëm, natyralë dhe të përhershëm duke zgjedhur metodën e mbjelljes së flokëve në gjumë .

Çfarë është transplantimi i flokëve në gjumë?

transplantimi i flokëve në gjumë ; Është sigurimi i gjumit të lehtë pa humbje të vetëdijes falë ilaçit të dhënë nga mjeku specialist përpara procesit të mbjelljes së flokëve. Aplikimi kryhet me qetësim, pra me mjekim oral ose anestezi të përgjithshme. Duke qenë se personi është në gjendje gjumi, ai nuk ndjen dhimbje, kështu që mund ta përfundojë me lehtësi periudhën e gjatë të procedurës në gjumë. I vetmi ndryshim nga metodat e tjera të mbjelljes së flokëve është se pacienti është në gjumë. Përveç kësaj, metoda që do të aplikohet kryhet në të njëjtën mënyrë. Fazat e mbjelljes së flokëve në gjumë janë si më poshtë;

Çfarë është Anestezia?

Falë anestezisë lokale ose të përgjithshme të përdorur në të gjitha operacionet kirurgjikale, ofron një operacion të rehatshëm pa ndjerë dhimbje. Anestezia e aplikuar me rrugë intravenoze ose ajrore është gjendja e gjumit të pjesshëm ose të plotë të personit.

fjalë anestezi; Fjala “estesia”, që do të thotë “ndjesi” në latinisht, do të thotë “pandjeshmëri” duke marrë prapashtesën negative “an”.

Çfarë është Sedo-Analgjezia?

Qetësimi, domethënë përgjumja dhe alnelgjezia , është një formë anestezie që ofron lehtësim nga dhimbja. Sedoanelgesia, e cila është një aplikim i rëndësishëm, duhet të aplikohet nga ekspertët. Kjo metodë, e cila përdoret në shumë procedura kirurgjikale mjekësore, kohët e fundit është përdorur në operacionet e mbjelljes së flokëve . Ofron një komoditet të rëndësishëm për rehatinë e pacientit dhe për mjekun që punon dhe ekipin e tij.

Transplanti i flokëve para gjumit

Transplanti i flokeve pas gjumit

Cilat janë avantazhet e transplantit të flokëve në gjumë?

Cilat janë disavantazhet e transplantit të flokëve në gjumë?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *