Ka shumë mënyra për të ndaluar rënien e flokëve dhe për të rritur flokë të rinj . Flokët janë shumë të rëndësishëm si për femrat ashtu edhe për meshkujt. Flokët tanë të kuruar, të fortë dhe të dendur, të cilët janë aksesori ynë që plotëson pamjen tonë, jo vetëm që japin vetëbesim dhe lumturi, por gjithashtu ofrojnë një pamje estetike të këndshme. Njerëzit me probleme me rënien e flokëve mund të përjetojnë ditë të vështira psikologjikisht. Humbja e 50-100 qimeve në ditë konsiderohet normale. Nëse ky numër tejkalohet, duhet të merren masat e nevojshme. Mënyrat për të parandaluar rënien e flokëve dhe për të fituar flokë të rinj bëhen të mundshme me zhvillimin e teknologjisë. Gjëja e parë që duhet bërë është të konsultoheni me një mjek ekspert në këtë fushë dhe t’i nënshtroheni ekzaminimeve dhe analizave të nevojshme. Në përputhje me trajtimin, rënia e flokëve ndalet dhe krijohen qime të reja.

Gjërat që duhen marrë parasysh për të pasur flokë të shëndetshëm

Ka disa hapa që duhen marrë parasysh për të parandaluar rënien e flokëve, për të rritur flokët e rinj dhe për të pasur flokë të gjatë dhe të gjallë. Çfarë duhet bërë për të pasur flokë të shëndetshëm

Cilat janë masat paraprake për rënien e flokëve?

Fatkeqësisht, sot nuk ka asnjë metodë që ndalon përfundimisht rënien e flokëve. Metodat e aplikuara ndryshojnë sipas nevojave të personit.

Kujdesi për flokët për të parandaluar rënien e flokëve dhe rritjen e flokëve të rinj

Shumë metoda trajtimi aplikohen për të parandaluar rënien e flokëve dhe për të hequr qimet e reja. Do të ishte e saktë që këto aplikacione të ndaheshin në dy. Para së gjithash, aplikime të tilla si trajtimi me lazer, PRP , mesoterapia e flokëve duhet të kryhen nga ekspertë të mjedisit klinik. Falë këtyre metodave parandalohet rënia e flokëve dhe rriten qime të reja. Një metodë tjetër është kujdesi i flokëve në shtëpi. Flokët dhe gjëndrat e flokëve ushqehen duke përdorur shampo dhe locione mjekësore në procesin e kujdesit të flokëve në shtëpi, dhe qimet e reja rriten duke ndaluar derdhjen.

Cilat janë metodat më të mira për rënien e flokëve ?

Hapi i parë për të parandaluar rënien e flokëve është vendosja e një diagnoze të saktë. Përcaktimi i shkaqeve të rënies së flokëve dhe i llojit të rënies së flokëve rrit efektin e trajtimit. Pikat që duhen marrë parasysh në procesin e trajtimit të rënies së flokëve janë;

Mjekimi

Ilaçet me miratimet e nevojshme duhet të përdoren nën mbikëqyrjen e mjekut për të parandaluar rënien e flokëve dhe për të trashësuar fijet ekzistuese të flokëve . Ilaçet janë përgjithësisht efektive në zonat ku flokët rrallohen dhe dobësohen, dhe nëse aplikohen në fillimin e parë. Ilaçet përdoren për të rritur numrin e flokëve, për të trashësuar flokët e holluar dhe për të parandaluar rënien e mëtejshme të flokëve. Kur ka rënie të plotë të flokëve, pra shfaqet tullaci e përhershme, nuk është e mundur të rriten qime të reja sepse qelizat e gjëndrës së flokëve vdesin. Trajtimi medikamentoz është një metodë që aplikohet përpara se të ndodhë humbja e gjëndrës së flokëve .

Mesoterapia e flokëve

Shtimi i flokëve arrihet me mesoterapinë e flokëve, e cila është një nga metodat më efektive të heqjes së qimeve . Mesoterapia e flokëve aplikohet duke injektuar vitamina, antioksidantë, minerale dhe substanca që rregullojnë qarkullimin e gjakut në lëkurën e kokës me mikrogjilpëra të nevojshme për rritjen e shëndetshme të flokëve. Procedura zbatohet si për femrat ashtu edhe për meshkujt. Substanca e injektuar në intervale të vogla mbështetet nga masazhi i kokës. Mesoterapia e flokëve aplikohet mesatarisht nga 5 deri në 10 seanca me një interval prej 5 ditësh. Falë aplikimit, gjëndrat e flokëve rriten më të forta ndërsa ushqehen, dhe gjëndrat e dobëta të flokëve bëhen aktive dhe fillojnë të rriten përsëri.

Trajtimi i Flokëve Prp

Është e mundur të hiqni qimet falë procesit PRP, i cili është metoda më efektive ndër metodat e aplikuara nga ata që kanë probleme me rënien e flokëve. Gjaku i marrë nga personi i nënshtrohet një procesi të veçantë dhe trombocitet ndahen. Qelizat në trombocitet lejojnë që flokët të rriten dhe të jenë më të shëndetshëm falë faktorëve të rritjes. Fibroblastet, të cilat zbulohen me ndarje, aplikohen nën lëkurën e kokës me ndihmën e injektimit, në mënyrë që folikulat e flokëve të ushqehen dhe të sigurohet zhvillimi i tyre. Sidomos ata që përjetojnë rënie të flokëve për shkak të predispozicionit gjenetik sigurojnë shtim të flokëve falë trajtimit PRP . Trajtimi i flokëve PRP aplikohet një herë në 15 ditë dhe zgjat mesatarisht 3-4 muaj.

Transplanti i flokeve

Sidomos për njerëzit me rënie të flokëve të modelit mashkullor, metoda më e përhershme është transplantimi i flokëve. Pas rënies së flokëve për shkak të faktorëve gjenetikë ose mjedisorë, metoda më e përhershme e fitimit të flokëve është transplantimi i flokëve. Nëse të gjitha trajtimet për heqjen e qimeve dështojnë të japin rezultate, metoda më e përhershme është transplantimi i flokëve. Falë operacionit të transplantimit të flokëve të aplikuar në përputhje me nevojat e personit, është e mundur të arrihen flokë natyralë, të harlisur dhe të përhershëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.