Disa pika duhet të merren parasysh pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Vëmendja ndaj këtyre pikave do të sigurojë rritje të shëndetshme të flokëve të transplantuar. Nëse respektoni këto ndalime, shkalla e suksesit të procedurës suaj të mbjelljes së flokëve do të rritet.

Të ndaluarit

Ata që janë të ndaluar pas transplantimit të flokëve;

Gabimi më i zakonshëm që bëhet pas transplantimit të flokëve është prekja e zonës së transplantuar me dorë. Megjithatë, kjo situatë shkakton një rrezik të shtuar të inflamacionit për shkak të plagëve të hapura. Nëse e prekni me dorë, mund të ndodhë inflamacion në zonën e mbjelljes së flokëve.

Ju nuk duhet të pini duhan për të paktën 7 ditë para dhe pas procedurës. Nëse pini duhan, koha juaj e rikuperimit do të jetë më e gjatë.

Nuk duhet të pini alkool për të paktën 7 ditë para dhe pas procedurës.

Nuk duhet të përdorni hollues gjaku derisa të miratojë mjeku, pasi do të keni gjakderdhje për një kohë pas mbjelljes së flokëve, edhe nëse është i vogël.

Pas transplantimit të flokëve, duhet të qëndroni larg zonave të lagështa si banjat e detit dhe sauna për të paktën 15 ditë. Mjeku juaj do t’ju tregojë saktësisht se sa do të jetë kjo periudhë.

Pas transplantimit të flokëve, nuk duhet të bëni banja dielli ose të mbroni kokën nga dielli derisa mjeku juaj të miratojë.

Ju nuk duhet të shkoni në dhomë me diell për të paktën 3 muaj pas procedurës.

Duhet të shmangni notin për të paktën 15 ditë pas procedurës. Mjeku juaj do t’ju tregojë saktësisht se sa do të zgjasë kjo periudhë.

Pas transplantimit të flokëve, duhet të shmangni aktivitetet e rënda sportive për të paktën 1 muaj. Ju duhet të vendosni me mjekun tuaj se sa do të jetë kjo periudhë.

Pas transplantimit të flokëve, nuk duhet të ngrini pesha të rënda për të paktën 1 muaj dhe të shmangni përkuljen e kokës.

Ju mund të bëni shëtitje të lehta pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Pika që duhet t’i kushtoni vëmendje në këtë fazë do të jetë shmangia e djersitjes. Djersitja juaj mund të shkaktojë një ndjesi djegieje në zonën e transplantuar.

Në jetën e përditshme është shumë e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje rrezeve të diellit pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Periudha më e rëndësishme në 14 ditët e para nuk duhet të ekspozohet në rrezet e diellit nëse është e mundur. Do të jetë e dobishme për ju ta zgjasni këtë periudhë deri në 3 muaj.

Koha e rekomanduar për marrëdhënie seksuale pas transplantimit të flokëve është 14 ditë. Është e nevojshme të respektoni këtë periudhë të rekomanduar për shëndetin tuaj dhe flokët e transplantuar.

Pas larjes së parë përdoret shiriti i kokës. Shiriti i kokës i përdorur do të parandalojë ënjtjen. Ju duhet të vazhdoni të përdorni shiritin e kokës për të paktën 32 ditë. Ajo që duhet të keni kujdes gjatë përdorimit të shiritit të kokës është se nuk duhet të flini me shiritin e kokës dhe duhet të keni kujdes që të mos e fërkoni në flokë gjatë vendosjes dhe fikjes.

Do të jetë mirë që të përdorni një kapele për t’ju bërë të ndiheni më rehat vizualisht. Megjithatë, nuk duhet të përdorni kapelë për 5 ditët e para pas procedurës së mbjelljes së flokëve për të shmangur presionin. Mund ta përdorni në ditët në vijim nëse mjeku juaj e miraton. Kur përdorni kapelë, kini kujdes që të mos ushtroni presion në zonën e kokës dhe të mos përdorni kapele të ngushta.

Produkte që do të përdoren pas transplantimit të flokëve

Pas operacionit të mbjelljes së flokëve, ilaçet duhet të përdoren për 8 ditët e para dhe disa produkte duhet të përdoren në 2 javët e para gjatë fazës së larjes. Pas procedurës, lani flokët me shamponët që ju janë dhënë për 14 ditë. Kushtojini vëmendje përdorimit të locioneve dhe spërkatjeve të rekomanduara për ju për 14 ditë. Ju duhet t’i përdorni ilaçet tuaja plotësisht duke i kushtuar vëmendje orëve për 8 ditë pas procedurës.

Ju duhet t’i kushtoni vëmendje pas transplantimit të flokëve

Gjërat që duhen marrë parasysh pas operacionit të mbjelljes së flokëve janë;

Pas operacionit të mbjelljes së flokëve, është e nevojshme qëndrimi në spital. Megjithatë, pushimi është i rëndësishëm për shëndetin tuaj fizik. Ju duhet të pushoni nëse është e mundur në të njëjtën ditë pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Përveç kësaj, moskthimi në punë dhe në jetën shoqërore derisa të shërohen kanalet e hapura do t’ju pengojë të hasni në pyetje.

Gjumi është çështja më e vështirë pas transplantimit të flokëve. Ndryshe nga pozicioni i gjumit me të cilin jeni mësuar, është e nevojshme të shtriheni për pak kohë me shpinë derisa të rikuperoheni. Gjumi është shumë i rëndësishëm që trupi juaj të pushojë. Gjatë këtij procesi, duhet të flini në shpinë me një kënd 45 gradë, duke përdorur disa jastëkë nëse është e mundur. Pas operacionit të mbjelljes së flokëve, patjetër në anën ose fytyrën që nuk duhet ta bëni. Nëse transplantimi i flokëve bëhet vetëm në zonën e kurorës, përsëri është e nevojshme të shtriheni në shpinë dhe lart për të shmangur edemën.

Pas operacionit të transplantit të flokëve

Disa situata mund të ndodhin pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Është normale që këto të ndodhin sepse keni pasur një operacion të vogël. Pas çdo operacioni, ndodhin disa situata. Është normale që këto situata të ndodhin pas transplantimit të flokëve.

Mund të ketë dhimbje të lehta për disa ditë pas procedurës, kjo është normale. Ju mund të përdorni qetësuesit e dhimbjeve të dhëna nga mjeku juaj kur keni dhimbje.

Edhe pse operacioni i mbjelljes së flokëve është i vogël, është një procedurë kirurgjikale, ndaj është normale të përjetoni ënjtje me hapjen e kanaleve. Ënjtje mund të vërehet në kokë, ballë dhe në disa raste në fytyrë. Këto ënjtje zgjasin 2 deri në 5 ditë. Për të zvogëluar shkallën e ënjtjes, mund të shtriheni në shpinë me një kënd 45 gradë ndërsa jeni shtrirë. Pirja e shumë ujit ndihmon në parandalimin e ënjtjes. Përdorimi i rregullt i shiritit të dhënë të kokës do të parandalojë ndjeshëm formimin e ënjtjes.

Një nga kushtet më të zakonshme pas transplantimit të flokëve është kruarja. Kruajtja në zonën e dhuruesit mund të zgjasë për 1-2 muaj dhe kjo mund të ndryshojë në varësi të procesit të shërimit të personit. Larjet e rregullta dhe përdorimi i barnave të dhëna pas procesit të mbjelljes do të lejojë që këto kruajtje të kalojnë më shpejt. Kanalet e hapura do të krijojnë kore pas një kohe, në këtë fazë mund të shfaqet kruajtje, por nëse jeni të duruar, këto kore do të bien me kalimin e kohës dhe kruajtja do të marrë fund.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Form

Kontaktoni Forma