Transplantimi i flokeve

Procesi i transplantimit të flokëve filloi për herë të parë në vitin 1930 me eksperimentet e mjekut japonez mbi kafshët. Megjithatë, këto eksperimente nuk përparuan me fillimin e luftërave në atë kohë. Më pas, në vitin 1952, mjeku amerikan kreu operacionin e parë të mbjelljes së flokëve. Deri në vitin 1980 kryheshin procese mbjelljeje që nuk jepnin rezultate natyrore. Me zhvillimin e teknologjisë dhe mjekësisë, transplantimi i flokëve ka filluar të zhvillohet pas viteve 1990. Sot kryhen operacionet e mbjelljes së flokëve me shkallën më të lartë të suksesit prej 99 për qind. Ka zgjidhje të përhershme dhe natyrale për problemin e rënies së flokëve, i zakonshëm në mbarë botën, falë operacioneve të mbjelljes së flokëve. Falë operacionit të mbjelljes së flokëve, folikulat e flokëve të shëndetshëm transferohen në zonën ku flokët janë derdhur dhe me flokët arrihet një pamje estetike. Falë metodave të transplantimit të flokëve të aplikuara si për burrat ashtu edhe për gratë që përjetojnë rënie të flokëve, njerëzit fitojnë një pamje të shëndetshme të flokëve.

Për kë aplikohet operacioni i transplantit të flokëve?

Për aplikimin e transplantit të flokëve duhet të merren parasysh problemet shëndetësore dhe ekzaminimet e kaluara të pacientit. Personat që janë të përshtatshëm për transplantin e flokëve;

Kush nuk aplikohet për operacionin e transplantit të flokëve?

Megjithëse operacioni i mbjelljes së flokëve mund të aplikohet për shumë njerëz, në disa raste transplantimi i flokëve nuk është korrekt. Ata që nuk janë të përshtatshëm për operacionin e mbjelljes së flokëve;

Cilat janë avantazhet e operacionit të transplantit të flokëve?

Flokët janë një nga aksesorët tanë më të rëndësishëm. Si pasojë e rënies së flokëve, njerëzit përjetojnë probleme psikologjike të vetëbesimit. Përveç kësaj, për shkak të mungesës së një pamjeje estetikisht të këndshme, njerëzve u ofrohet një zgjidhje e përhershme falë operacionit të mbjelljes së flokëve. Përparësitë e operacioneve të mbjelljes së flokëve janë;

Cilat janë disavantazhet e operacionit të transplantit të flokëve?

Operacioni i transplantimit të flokëve është një procedurë kirurgjikale, megjithëse në një nivel mikro. Ashtu si me procedurat e tjera kirurgjikale, ka disa rreziqe dhe disavantazhe në transplantin e flokëve. Disavantazhet e operacionit të mbjelljes së flokëve janë;

Çfarë duhet të kihet parasysh përpara transplantit të flokëve?

Në mënyrë që operacioni i mbjelljes së flokëve të jetë i suksesshëm, duhet të merren parasysh disa gjëra përpara operacionit. Vëmendja ndaj këtyre pikave rrit shkallën e suksesit të transplantimit të flokëve. Gjërat që duhen marrë parasysh përpara operacionit të mbjelljes së flokëve janë;

Trajtimet që do të aplikohen pas transplantit të flokëve

Pas operacioneve të mbjelljes së flokëve kryhen trajtime shtesë për rritje më të fortë të flokëve. Në këtë mënyrë, flokët e transplantuar do të qëndrojnë më lehtë dhe do të dalin më të fortë. Koha e aplikimit të këtyre trajtimeve përcaktohet me rekomandimin e mjekut.

Trajtimi me lazer pas transplantit të flokëve

Falë trajtimit me laser të aplikuar pas transplantimit të flokëve, gjëndrat e qimeve të vendosura nën lëkurë stimulohen dhe aktivizohen. Pas operacionit të mbjelljes së flokëve, terapia me rrezatim pa dhimbje dhe pa dhimbje ndihmon në trashjen e fijeve të flokëve, ringjalljen e rrënjëve të vdekura dhe ushqyerjen e gjëndrave të flokëve për t’u rritur më të shëndetshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Form

Kontaktoni Forma