Para dhe pas vendosjes për të kryer një operacion të mbjelljes së flokëve, shumë çështje lindin në mendjen e pacientëve. Gjëja e parë që duhet të bëni pasi të vendosni për transplantin e flokëve është një hulumtim i mirë. Në këtë hulumtim, së pari duhet të vendosni për klinikën dhe mjekun ku do të kryhet procedura. Më pas, nëse keni mundësi, do të jetë e dobishme për ju të shkoni në klinikë dhe të bëni një intervistë ballë për ballë. Megjithatë, kjo mund të mos jetë e mundur për të gjithë, veçanërisht për ata që duan të vijnë nga jashtë. Në këtë rast, ju mund të organizoni një takim me klinikën përmes telefonit, postës elektronike ose rrjeteve sociale.

Në artikullin tonë, ne synojmë të gjejmë përgjigje për shumë nga pyetjet tuaja. Përveç këtij informacioni, klinika jonë është vetëm një telefonatë larg për çdo gjë që ju pyesni, gjithçka që duhet të bëni është të na kontaktoni.

Cilat janë shkaqet e rënies së flokëve ?

Edhe njerëzit me flokë të shëndetshëm heqin 50-100 fije në ditë, dhe kjo konsiderohet normale. Në disa raste, mund të ketë teprica në këtë numër derdhjesh. Ka shumë arsye për këtë situatë.

Disa nga shkaqet e rënies së flokëve janë;

Llojet e rënies së flokëve

Flokët mund të bien për shumë arsye. Nëse kjo sasi e derdhjes rritet me kalimin e kohës, ekziston mundësia që të ndesheni me problemin e tullacisë. Në llojin e derdhjes, e cila quhet rënia e modelit mashkullor, veçanërisht për meshkujt, rezultati fatkeqësisht shkakton rënie të përhershme të flokëve. Ju mund të gjeni një zgjidhje për rënien e përhershme të flokëve duke bërë transplant flokësh.

Në disa raste, rënia e flokëve përjetohet si pasojë e aksidentit dhe traumës. Në aksidentet e fëmijërisë ose të moshës madhore, përjetohet humbja e përhershme e të gjithë ose një pjese të caktuar të flokëve.

Tërheqja e flokëve, krehja e shpejtë e tyre, larja me ujë shumë të nxehtë, përdorimi i produkteve me përmbajtje kimike, aplikimi i tepërt i trajtimeve termike bëjnë që flokët të thyhen dhe të bien me kalimin e kohës.

Humbja e flokëve për shkak të ndryshimeve hormonale është e zakonshme tek gratë para dhe pas lindjes.

Përdorimi i shumë produkteve kozmetike për kujdesin e flokëve, veçanërisht për gratë, prish strukturën e flokëve me kalimin e kohës dhe shkakton rënien e tyre.

Humbja e flokëve përjetohet si një efekt anësor i sëmundjeve të mëparshme ose i barnave të përdorura. Humbja e flokëve përjetohet gjatë procesit të trajtimit të kimioterapisë, por edhe pse struktura e përgjithshme e flokëve ka ndryshuar pas trajtimit, flokët fillojnë të rriten përsëri.

 

Cilët janë faktorët gjenetikë ?

Një nga shkaqet më të zakonshme të rënies së flokëve është predispozita gjenetike. Probabiliteti për të përjetuar tullaci është shumë më i lartë, veçanërisht te meshkujt me një histori familjare të tullacisë. E njëjta gjë vlen edhe për femrat. Gratë që kanë një histori familjare të rënies së flokëve gjithashtu përjetojnë rënie. Sidomos te gratë, ato me tiroide gjenetike, anemi, mungesë hekuri, mungesë të vitaminës D dhe B12 dhe sindromën e vezores policistike kanë më shumë gjasa të përjetojnë rënie të flokëve. Ky predispozicion gjenetik dhe problemet hormonale tek femrat shkaktojnë rënie serioze të flokëve nëse nuk trajtohen.

Zakonet e gabuara të të ushqyerit

Ushqimi dhe dieta janë faktorë shumë efektivë në rënien e flokëve. Për shkak të ushqyerjes së parregullt dhe praktikave të dobëta të dietës, ka mungesë të vitaminave dhe mineraleve të nevojshme për zhvillimin e flokëve. Për shkak të kësaj mangësie, flokët fillojnë të hollohen, dobësohen dhe bien me kalimin e kohës. Nëse nuk ndërmerret asnjë veprim në këtë situatë, ka rënie të përhershme të flokëve, për fat të keq, mund të jetë e vështirë të gjendet një zgjidhje pas kësaj pike. Por mos u shqetësoni, ju mund të gjeni një zgjidhje të përhershme për rënien e përhershme të flokëve me operacionin e mbjelljes së flokëve.

Flokët janë një strukturë që ka nevojë për kujdes dhe ushqim. Me dietën tuaj, ju mund të mbroni flokët tuaj nga jashtë me produktet e kujdesit të flokëve që përdorni duke i ushqyer ato. Falë vajrave bimore që do të përdorni, mund t’i bëni flokët më të fortë ndaj faktorëve të jashtëm.

Në dietat e parregullta, flokët tregojnë se ka problem duke u derdhur pas 2-3 muajsh. Nëse e shpërfillni këtë situatë, sasia e derdhjeve do të rritet. Si pasojë e mungesës së proteinave, mos konsumimit të ujit, konsumit të tepërt të karbohidrateve dhe alkoolit, shfaqet rënia e dukshme e flokëve.

Vitamina A është shumë e rëndësishme për flokët. Ju mund të kujdeseni për konsumimin e ushqimeve që përmbajnë vitaminë A dhe të pini shumë ujë për të ndaluar rënien e flokëve dhe për t’u rritur të shëndetshëm.

A bëhet transplanti i flokëve për gratë?

Humbja e flokëve është më pak e zakonshme tek femrat sesa tek meshkujt. Megjithatë, disa gra përjetojnë rënie të flokëve të modelit mashkullor. Kjo situatë i bën femrat të pakënaqura nga pikëpamja estetike dhe i bën ato të kenë probleme me vetëbesimin. Problemi i tullacisë në një zonë më të vogël ka tek femrat se tek meshkujt dhe zakonisht ka problem me hapjen në zonën e ballit.

Falë teknologjisë në zhvillim dhe inovacioneve mjekësore, transplantimi i flokëve mund të aplikohet tek gratë. TO Folikulat e flokëve rezistente ndaj rënies merren nga zona nse dhe folikulat e flokëve vendosen në zonën që do të transplantohet me metodën e mbjelljes së flokëve DHI, e cila aplikohet pa rruajtje.

Si të parandaloni rënien e flokëve

Flokët fillojnë të bien me kalimin e kohës për shkak të faktorëve gjenetikë dhe mjedisorë. Humbja e 50-100 fijeve të flokëve në jetën e përditshme konsiderohet normale. Shumë nga ky numër shkakton tullaci te personi me kalimin e kohës. Çfarë duhet të bëni për të parandaluar rënien e flokëve;

Dhimbje para dhe pas transplantit të flokëve

Operacioni i transplantimit të flokëve në përgjithësi nuk është një proces i dhimbshëm. Transplantimi i flokëve është një operacion kirurgjikal, megjithëse i vogël, dhe zakonisht kryhet nën anestezi lokale. Falë anestezisë lokale, nuk ndjehet dhimbje gjatë procedurës dhe për një kohë pas procedurës.

E vetmja dhimbje që ndjehet gjatë transplantimit të flokëve është dhimbja e lehtë e injektimit gjatë aplikimit të anestezisë lokale. Kjo dhimbje largohet për pak sekonda.

Pas operacionit nuk ndihet asgjë në orët e para me efektin e anestezisë. Nëse ndjeni dhimbje pasi efekti i anestezisë kalon, mund të përdorni ilaçet kundër dhimbjeve të rekomanduara nga mjeku juaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Form

Kontaktoni Forma