Pyetjet më të shpeshta në qendrën e transplantit të flokëve

Ka shumë pyetje pa përgjigje në mendjen e atyre që duan të bëjnë një transplant flokësh apo atyre që e bëjnë atë. Në përgjithësi, klinika informon pacientin për të gjitha detajet para dhe pas procedurës së mbjelljes së flokëve. Këtu kërkuam për ju pyetjet dhe përgjigjet më të shpeshta në qendrat e transplantit të flokëve.

Si bëhet larja e parë pas operacionit të transplantit të flokëve?

Larja e parë pas operacionit të mbjelljes së flokëve është shumë e rëndësishme, ndaj larja e parë bëhet në prani të një specialisti. Në përgjithësi, larja e parë bëhet në ditën e 3-të pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Gjatë larjes së parë përdoren shampo dhe locione të veçanta. Fillimisht aplikohet një locion special dhe lihet mesatarisht 1 orë. Pas skadimit të kohës, bëhet larja me shampo. Ky hap duhet bërë me kujdes dhe me shumë butësi në mënyrë që folikulat e flokëve të transplantuar të mos dëmtohen.

Çfarë duhet të kihet parasysh pas transplantimit të flokëve?

3 ditët e para pas mbjelljes së flokëve janë më të vështirat dhe koha që duhet t’i kushtoni më shumë vëmendje.

Kujdesi për flokët pas transplantit të flokëve?

Larja e parë pas mbjelljes së flokëve bëhet nga specialisti. Më pas, mjeku juaj jep informacionin e nevojshëm. Në këtë pikë, ajo që duhet t’i kushtoni vëmendje është se duhet të bëni gjithçka që ju rekomandon mjeku juaj. Në procesin e ardhshëm, duhet të përdorni shampo dhe produkte kujdesi që nuk përmbajnë kimikate të pastra. Nuk duhet të aplikoni nxehtësi ose t’i thani flokët për një kohë të gjatë.

Cilat janë avantazhet e transplantit të flokëve?

Disa nga avantazhet e transplantit të flokëve janë;

A ka ndonjë disavantazh transplantimi i flokëve?

Megjithëse operacionet e mbjelljes së flokëve janë përgjithësisht operacione të suksesshme, ato kanë disa disavantazhe. Këto disavantazhe janë;

Kur fillojnë të rriten flokët pas transplantimit të flokëve?

Procesi pas mbjelljes së flokëve është një proces i gjatë që kërkon durim. Duhen nga 12 muaj deri në 18 muaj për të marrë rezultate të qarta pas transplantimit të flokëve. Derdhja e shokut ndodh në muajin e 3-të pas procedurës, ky proces është normal. Brenda 4 deri në 6 muaj, flokët fillojnë të rriten përsëri dhe rriten ngadalë. Duhet 1 vit për të parë gjendjen e tij plotësisht të zgjatur.

Në cilin sezon kryhet operacioni i transplantit të flokëve?

Nuk ka stinë apo kohë specifike për transplantin e flokëve. Ju mund të bëni një transplant flokësh në çdo kohë gjatë muajve të verës ose të dimrit. Në këtë pikë, faktori përcaktues është që ju të ndiheni gati dhe se statusi i takimit me mjekun tuaj është i përshtatshëm.

Sa zgjat operacioni i transplantit të flokëve?

Kohëzgjatja e operacionit të mbjelljes së flokëve ndryshon sipas metodës së aplikuar dhe gjerësisë së zonës që do të transplantohet. Në përgjithësi, procesi zgjat nga 6 deri në 10 orë, të cilat mund të shkurtohen ose zgjaten në varësi të situatës.

A është transplantimi i flokëve një procedurë e dhimbshme?

Para fillimit të operacionit të mbjelljes së flokëve, pacientit i bëhet anestezi lokale. Falë anestezisë së aplikuar, pacienti nuk ndjen dhimbje dhe dhimbje gjatë procedurës. Edhe nëse është e vogël, dhimbja ndihet vetëm gjatë aplikimit të anestezisë lokale me injeksion, por kjo situatë kalon brenda sekondave. Falë metodave të reja të zhvilluara, ndjesia e mpirjes sigurohet duke përdorur pajisje presioni ose ilaçe qetësuese për ata që kanë frikë nga gjilpërat.

A bëhet transplanti i flokëve për gratë?

Ndryshe nga sa dihet, operacioni i mbjelljes së flokëve nuk është vetëm për meshkujt. Transplantimi i flokëve mund të kryhet edhe tek gratë. I vetmi ndryshim nga procedura e mbjelljes së flokëve që aplikohet tek meshkujt është se transplantimi i pa rruar kryhet për femrat.

A bëhet transplantimi i flokëve me folikulat e flokëve të marra nga dikush tjetër?

Procesi i mbjelljes së flokëve është i thjeshtë Bëhet me fara rrënjë flokësh që i përkasin personit. Nëse folikulat e flokëve me qeliza që i përkasin personit mbillen në zonën që do të transplantohet, rrënjët ngjiten, përndryshe procedura do të dështojë. Transplantimi i flokëve nuk kryhet me farën e rrënjës së flokëve të marrë nga dikush tjetër.

Cila është metoda më e mirë për transplantin e flokëve?

Të gjitha metodat e përdorura për mbjelljen e flokëve kanë aspekte pozitive dhe negative. Metoda që do të aplikohet për mbjelljen e flokëve duhet të përcaktohet individualisht, në mënyrë që të arrihet rezultati më i suksesshëm.

A do të rriten flokët nga zona ku merret gjëndra e flokëve?

Për operacionin e transplantimit të flokëve, farat e rrënjës së flokëve merren nga zona e zverkut, e cila është rezistente ndaj rënies dhe flokët nuk rriten përsëri nga zona ku merren. Megjithatë, mos u shqetësoni nga kjo situatë, sepse gjatë procesit të heqjes së farës së rrënjës së flokëve specialisti e merr rrënjën me kujdes, ndaj rrallimi që ndodh në atë zonë nuk duket me sy të lirë.

A është transplantimi i flokëve zgjidhja përfundimtare për tullacitetin?

Është e mundur të ndaloni rënien e flokëve duke e trajtuar atë me metoda të ndryshme. Megjithatë, nuk është e mundur të zëvendësohen flokët e derdhur me të reja, përveç operacionit të mbjelljes së flokëve. Për këtë arsye, zgjidhja më e përhershme e rënies së flokëve është operacioni i mbjelljes së flokëve. Meqenëse farat e folikulave të flokëve të përdorura gjatë procesit të transplantimit të flokëve janë më rezistentët ndaj derdhjes, ato nuk derdhen më pas fazës së ngjitjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Form

Kontaktoni Forma