Ekzistojnë dy ilaçe të ndryshme që përdoren për humbjen e flokëve të modelit mashkullor. Medikamentet Minoxidil dhe Finasteride janë ilaçe trajtimi që ndalojnë rënien e flokëve dhe sigurojnë rritjen e flokëve. Problemi më i madh i barnave është se flokët fillojnë të bien pas ndërprerjes së përdorimit.

Ka disa aplikime për trajtimin e flokëve përveç trajtimit me ilaçe. Ju mund t’i bëni këto trajtime para ose pas transplantimit të flokëve për të mbështetur procesin e transplantimit. Trajtime të tilla mbështetëse mund të japin rezultate shumë efektive.

Mesoterapia e flokëve

Mesoterapia përdoret për trajtimin e problemeve të tilla si sëmundjet e lëkurës, formësimi i trupit, rënia e flokëve dhe celuliti. Mesoterapia është procesi i aplikimit të barnave direkt në sipërfaqen e lëkurës. Substancat si vitaminat dhe mineralet e nevojshme për flokët dhe trupin injektohen nën lëkurë me ndihmën e gjilpërave.

Mesoterapia është një metodë shumë efektive në trajtimin e rënies së flokëve. Në mesoterapinë e flokëve, vitaminat, mineralet, proteinat dhe enzimat për të cilat flokët ka nevojë, injektohen nën lëkurë dhe flokët ushqehen.

Produktet e aplikuara në mesoterapinë e flokëve stimulojnë lëkurën e kokës dhe aktivizojnë rrënjët, në mënyrë që flokët e dobët aktivizohen dhe fillojnë të rriten dhe bëhen më të ngopur me kalimin e kohës.

Trajtimi i Mesoterapisë Pas Transplantit të Flokëve

Trajtimi i mezoterapisë pas transplantimit të flokëve aplikohet për të mbështetur folikulat e flokëve, për të parandaluar infeksionin dhe për të siguruar rritje të shëndetshme të flokëve të rinj. Trajtimi i mesoterapisë së flokëve është një procedurë që aplikohet pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Zakonisht aplikohet në muajin e parë pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Me mesoterapinë e flokëve aktivizohen folikulat e flokëve, në mënyrë që të fitohen flokë të fortë, të trashë dhe të shëndetshëm.

Mesoterapia e flokëve siguron që vitaminat, mineralet dhe aminoacidet që i nevojiten flokëve për t’u rritur, të arrijnë në rrënjë.

Mesoterapia e flokëve nuk shkakton rritjen e flokëve të rinj. Falë mesoterapisë, flokët ekzistues por të dobët forcohen. Në këtë mënyrë, flokët duken më të shëndetshëm dhe më të fortë.

Duke qenë se procedura kryhet me gjilpërë, pas trajtimit shfaqet shumë pak skuqje. Këto skuqje largohen në një kohë të shkurtër. Rezultati i mesoterapisë ndryshon nga personi në person, mosha, gjinia, struktura e lëkurës së personit janë faktorët që ndikojnë në këtë periudhë.

Trajtimi i mezoterapisë aplikohet në 4-6 seanca çdo 15 ditë sipas shkallës së rënies së flokëve. Efekti i procedurës 2.-3. Është e dukshme pas seancës. Pas mesoterapisë, nuk duhet të bëni dush për 24 orë dhe të mos lëvizni shumë.

Si aplikohet Mesoterapia e Flokëve ?

Mesoterapia e flokëve përbëhet nga dy faza. Qëllimi i fazës së parë është forcimi i gjëndrave të flokëve. Për të forcuar rrënjët e flokëve, vitaminat për të cilat flokët kanë nevojë dhe ushqejnë flokët përzihen dhe injektohen nën lëkurën e kokës.

Faza e dytë synon parandalimin e rënies së flokëve. Në këtë mënyrë, falë mesoterapisë së flokëve të kryer pas operacionit të mbjelljes së flokëve, flokët rriten fuqishëm pa u derdhur.

Aplikimi Derma Roller

Aplikimi i derma roller është një metodë trajtimi e aplikuar njëkohësisht me PRP dhe mesoterapi para dhe pas transplantimit të flokëve. Gjatë procedurës përdoren rrotulla speciale Derma. Në këtë mënyrë, gjëndrat e flokëve stimulohen dhe substancat e injektuara mund të përhapen më lehtë.

Aplikimi i derma roller së bashku me PRP ose mesoterapinë jep rezultate shumë të suksesshme pasi rrit efektin e trajtimit të aplikuar.

Aplikimi me rul Derma përgjithësisht rekomandohet të bëhet në 3 seanca çdo 15 ditë. Falë këtyre rrotullave speciale Derma, vitaminat dhe mineralet e aplikuara në PRP dhe mesoterapi përhapen më mirë nën lëkurë dhe aktivizohen folikulat e flokëve. Pas procedurës, është e nevojshme të bëni dush për 24 orë dhe të mos dilni në diell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *