Transplantimi i flokëve Fue është një nga metodat më të preferuara të transplantimit të flokëve ndër metodat e tjera. Metoda e mbjelljes së flokëve fue, e cila siguron flokë natyralë dhe të përhershëm pa dhimbje dhe komode, është një teknikë e mbjelljes së flokëve e preferuar nga femrat dhe meshkujt. Falë teknikës së mbjelljes së flokëve fue, e cila është aplikuar në mënyrë të sigurt nga ekspertët që nga viti 2004, është e mundur të shpëtoni nga flokët e rënë dhe të rralluar dhe të keni flokë më të plotë .

Cilat janë fazat e transplantit të flokëve Fue?

Teknika e mbjelljes së flokëve Fue aplikohet në faza të caktuara. Falë teknikës që kërkon kujdes dhe vëmendje në çdo fazë, transplantimi i flokëve jep rezultatin e dëshiruar të përhershëm.

Cilat janë nën-metodat e teknikës së transplantit të flokëve Fue?

Teknika e mbjelljes së flokëve Fue është një procedurë shumë gjithëpërfshirëse dhe e specializuar. Falë teknologjisë në zhvillim ndër vite, ajo ka filluar të aplikohet në mënyra të ndryshme. Le të shqyrtojmë së bashku këto metoda të ndryshme aplikimi të zhvilluara për pacientët për të marrë rezultatet më të mira .

Teknika Micro FUE e transplantit të flokëve

Transplantimi i flokëve Fue është bërë manualisht në vitet e para të aplikimit. Falë mikro motorëve të prodhuar me risitë e avancuara teknologjike mjekësore , aplikimi i tij është bërë më i lehtë. Falë këtyre mikro motorëve me majë të imët, me përmasa 0,6-0,9 mm, kryhen si operacionet e grumbullimit ashtu edhe ato të brazdës.

Transplanti i flokëve FUE i butë

Transplantimi i flokëve me shkumë të butë; Është një metodë që synon kryerjen e operacionit pa humbur plotësisht vetëdijen, ndërkohë që pacienti qetësohet duke përdorur barna qetësuese për mbjelljen e flokëve . Transplantimi i flokëve të butë, e cila është një metodë e zhvilluar e teknikës së mbjelljes së flokëve me fur dhe e bërë më komode për pacientët, ofron një procedurë pa dhimbje duke siguruar një gjendje mpirjeje pa penguar veprimet e pacientëve si të folurit.

Metoda e karburantit të akullit (Nxjerrja e njësisë folikulare).

Metoda e gazit të akullit siguron rritje më të shëndetshme të gjëndrave të flokëve. Metoda e akullit, e cila premton flokë natyralë dhe të shëndetshëm, është ndër metodat që kanë tërhequr vëmendjen kohët e fundit.

Metoda e gazit të akullit ka të njëjtat faza me metodën fue, i vetmi ndryshim është se farat e folikulit të flokëve të mbledhura nga zona e dhurimit merren në një tretësirë të veçantë të ftohtë dhe mbrohen. Falë kësaj zgjidhjeje, ajo merr lëndët ushqyese që i nevojiten për zhvillimin e folikulave të flokëve, duke e lejuar atë të ngjitet në zonën që do të transplantohet dhe të rritet më e shëndetshme. Megjithëse kohëzgjatja e operacionit ndryshon nga personi në person, ai kryhet në të njëjtën kohë me transplantin e flokëve .

Metoda e mbjelljes së flokëve me safir

transplant flokësh safir; Farat e folikulave të qimeve të mbledhura nga mikro-motorët nga donatorët, të cilëve u jepet anestezi lokale, vendosen me kujdes në kanalet e hapura me ndihmën e teheve speciale me majë safiri. Transplantimi i flokëve me safir, i cili është një metodë mbështetëse e teknikës së mbjelljes së flokëve Fue, lejon hapjen e kanaleve më të vogla dhe më pak probleme si gjakderdhja, falë teheve speciale të përdorura me majë safiri.

Këto thika me majë safiri nuk janë prej guri safiri, ato janë prodhuar nga safiri sintetik dhe nuk dëmtojnë shëndetin. Falë këtyre teheve me majë safiri, të cilat janë qindra herë më të qëndrueshme se çeliku normal, është bërë shumë më e lehtë hapja e kanaleve të vogla.

Cilat janë pikat që duhen marrë parasysh gjatë dhe pas periudhës së rikuperimit të transplantit të flokëve Fue?

15 ditët e para pas operacionit të mbjelljes së flokëve Fue janë një kohë sfiduese që kërkon vëmendje. Gjatë kësaj periudhe mund të ketë gjakderdhje të lehtë, ënjtje dhe dhimbje. Fazat e periudhës së rikuperimit të transplantit të flokëve Fue;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *