Është e mundur që të kryeni një operacion të mbjelljes së flokëve që do t’ju bëjë të ndiheni më të lumtur dhe më të sigurt, pa lënë jetën tuaj shoqërore, pa lënë punën dhe familjen tuaj, falë metodës së mbjelljes së flokëve të parruar. Një nga çështjet më të menduara për njerëzit që duan të bëjnë një transplant flokësh është të kuptojnë se ata kanë bërë një transplant flokësh. Këtë ankth e përjetojnë veçanërisht femrat. Mbjellja e flokëve të parruar është zgjedhja e atyre që duan ta mbajnë konfidencialisht procedurën e tyre dhe të vazhdojnë jetën e tyre shoqërore pa ndërprerje. Meshkujt me flokë të gjatë si dhe femrat duan të bëjnë transplant flokësh të parruar sepse nuk duan t’i presin flokët . Falë transplantimit të flokëve të parruar, ju mund të vazhdoni jetën tuaj shoqërore pa humbur asgjë nga cilësia e jetës tuaj dhe të keni flokë të shëndetshëm, natyralë dhe të përhershëm pa u kuptuar që keni bërë transplant flokësh. Falë transplantimit të flokëve të parruar, ju mund t’i ktheheni jetës tuaj shoqërore dhe të biznesit me më shumë besim pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Flokët tanë janë aksesori ynë më i rëndësishëm, pavarësisht se sa të kujdesshëm jemi, mund të pësojmë rënie për shkak të faktorëve gjenetikë dhe mjedisorë. Falë metodave të mbjelljes së flokëve, veçanërisht metodës së mbjelljes së flokëve të parruar, është një zgjidhje për problemin e rënies së flokëve, që shkakton ankth estetik.

Si kryhet transplanti i flokëve të pa rruar?

Ekzistojnë teknika të ndryshme të mbjelljes së flokëve që përdoren në mbarë botën në transplantin e flokëve të pa rruar me rezultate shumë të suksesshme. Disa prej tyre;

  1. Transplantimi i flokëve me safir fue: Në transplantimin e flokëve me safir fue, farat e folikulit të flokëve mblidhen nga zona e dhurimit, si në teknikën e transplantimit të flokëve fue. Me ndihmën e një stilolapsi mjekësor të posaçëm me majë safiri, në zonën e tullacjes hapen kanale të vogla dhe në këto kanale të hapura vendosen farat e mbledhura të folikulit të flokëve.
  2. Transplantimi i flokëve DHI: Farat e folikulave të flokëve mblidhen nga zona e dhurimit me ndihmën e një stilolapsi të veçantë mjekësor të quajtur choI, i cili përdoret në transplantimin e drejtpërdrejtë të flokëve. Këto fara të mbledhura të folikulit të flokëve vendosen me ndihmën e të njëjtit stilolaps mjekësor duke ushtruar presion të lehtë në zonën tullac. Kjo metodë, ndryshe nga metodat e tjera, kryhet në një hap dhe folikulat e flokëve vendosen direkt me stilolapsin choi pa hapur kanalin.
  3. Transplantimi i flokëve me akull: Transplantimi i flokëve me akull, që është një metodë tjetër në të cilën aplikohet teknika fue, fillon me mbledhjen e farave të folikulit të flokëve nga zona e dhurimit në zverk, si në metodën fue. Këto folikula të mbledhura të flokëve ruhen në një zgjidhje të veçantë. Kjo zgjidhje lehtëson ushqyerjen e folikulave të flokëve që do të transplantohen përpara dhe ngjitjen e tyre pas mbjelljes së flokëve. Më pas, këto folikula të flokëve vendosen në kanalet e hapura në zonën që do të transplantohet.

Metodat e transplantit të flokëve të pa rruar

Transplantimi i flokëve të pa rruar aplikohet ndryshe në përputhje me nevojat dhe pritshmëritë e njerëzve. Disa njerëz duhet të rruhen pjesërisht, dhe ndonjëherë mund të bëhet plotësisht i parruar .

Transplanti i flokeve të rruar pjesërisht: një dritare e vogël midis flokëve në pjesën e pasme të kokës tek njerëzit me flokë të gjatë

Transplantimi i flokeve plotësisht të pa rruar: Është një metodë transplantimi flokësh që bëhet pa rruar zonën e dhuruesit dhe zonën që do të transplantohet. Ka disa kufizime në zbatimin e kësaj metode. Nëse një pacient ka rënie të rëndë të flokëve dhe zona e aplikimit është e gjerë, rruajtja e një zone të vogël nuk do të jetë e mjaftueshme, pasi shumë fara të gjëndrave të flokëve duhet të merren në përputhje me rrethanat. Mesatarisht, 1000-2500 fara të gjëndrave të flokëve mund të mblidhen në transplantimin e flokëve të pa rruar . Nuk do të jetë korrekte të aplikoni metodën e mbjelljes së flokëve plotësisht të pa rruar në një operacion që kërkon 3000-4000 fara të folikulave të flokëve. Në këtë fazë, mund të përdoret metoda e rruajtjes së pjesshme. Kjo bëhet duke rruajtur një pjesë të zverkut ose pas veshëve, veçanërisht te femrat dhe meshkujt me flokë të gjatë. Falë flokëve të gjatë që mbulojnë zonën e rruar, edhe nëse pjesa është e rruar, ajo nuk duket kur shihet nga jashtë. Planifikimi paraprak duhet bërë me shumë kujdes për mbjelljen e flokëve plotësisht të pa rruar në mënyrë që si specialisti ashtu edhe pacienti të jenë të kënaqur me procesin e mbjelljes së flokëve. Përparësitë e metodës së transplantimit të flokëve të pa rruar;

Për kë aplikohet transplanti i flokëve të parruar?

Cilat janë avantazhet e transplantit të flokëve të pa rruar?

Cilat janë disavantazhet e transplantit të flokëve të parruar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Form

Kontaktoni Forma