Transplanti i flokeve

Pas transplantimit të flokëve, aplikohen trajtime mbështetëse për të mbështetur rritjen e shëndetshme të flokëve dhe për t’i bërë më të qëndrueshëm flokët ekzistues të paderdhur. Një prej tyre është trajtimi PRP. Falë trajtimit PRP, flokët kujdesen pas procesit të mbjelljes së flokëve dhe sigurohet që ato të jenë më të forta.

Trajtimi PRP kryhet në formën e rikthimit të substancave të marra nga gjaku i vetë personit me ndihmën e injektimit. Ai synon të mbështesë rritjen duke ri-injektuar plazmën e pasuruar me trombocitet tek personi. Plazma ndahet nga gjaku dhe koncentrohet dhe fitohet plazma e pasur. Kështu, qelizat e shëndetshme shumohen në zonën ku është injektuar.

Si bëhet trajtimi PRP?

Fazat e marrjes së plazmave të përdorura për trajtimin PRP;

Trajtimi i flokëve me PRP

Rënia e më shumë folikulave të flokëve sesa numri i rënies së flokëve që konsiderohet standard në baza ditore, shkakton rrallim në zonën me qime ose tullaci tërësisht te njerëzit. Sidomos ata që janë estetikisht të pakëndshëm me këtë situatë mund të heqin qafe tullacën dhe të kenë flokë natyralë të përhershëm falë procesit të transplantimit të flokëve. Në disa raste, njerëzit bëjnë transplant flokësh për qëllime paraprake përpara se të përjetojnë tullac të plotë. Falë trajtimit PRP, flokët e transplantuar pas operacionit të mbjelljes së flokëve sigurohen të rriten më të shëndetshëm. Falë trajtimit PRP, i cili mbështet veprimin e rritjes, qelizat ekzistuese të shëndetshme shumohen dhe ngjitja dhe rritja e flokëve bëhet më efektive.

Kur duhet bërë PRP pas transplantimit të flokëve?

Trajtimi PRP, i cili përdoret në shumë zona në mbarë botën, është bërë i preferuar pas procedurave të mbjelljes së flokëve në vitet e fundit. Falë metodës së aplikuar në formën e riinjektimit të qelizave plazmatike të shëndetshme në gjakun e vetë personit, normat e suksesit të operacioneve të transplantimit të flokëve janë rritur. Falë plazmave, të cilat janë të pasura me faktorë të rritjes, ngjitja dhe rritja e flokëve të transplantuar bëhet më e shëndetshme. Trajtimi PRP mund të bëhet 10 ditë pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Në këtë pikë, specialisti juaj përfundimtar i historisë do të vendosë dhe asnjë veprim nuk duhet të ndërmerret pa miratimin e tij. Në mënyrë që procesi i mbjelljes së flokëve të jetë i suksesshëm duke aplikuar më shumë se një seancë, trajtimi PRP duhet të kryhet në muajin e parë, të tretë dhe të gjashtë pas operacionit të mbjelljes së flokëve. Numri i seancave ndryshon sipas nevojave të njerëzve.

Sa seanca PRP janë bërë?

Trajtimi mbështetës PRP pas operacionit të mbjelljes së flokëve mund të aplikohet në intervale prej 15 ditësh. Procesi zakonisht zgjat 30 minuta. Trajtimi PRP, i cili është procesi i injektimit të plazmës së marrë nga gjaku i vetë personit, zgjat mesatarisht 3 deri në 6 muaj, megjithëse ndryshon nga personi në person. Seancat e rekomanduara përgjithësisht mbahen në muajin e parë, në muajin e tretë dhe në muajin e 6-të. Pas përfundimit të këtyre seancave, rekomandohet trajtimi PRP një herë në vit.

Cilat janë avantazhet e PRP?

Përparësitë e trajtimit PRP janë të shumta dhe efektive. Disa nga avantazhet e trajtimit janë;

Për kë nuk është PRP i përshtatshëm?

Megjithëse trajtimi PRP preferohet në shumë fusha, veçanërisht pas mbjelljes së flokëve, nuk është korrekt aplikimi i tij në disa raste dhe njerëz. Është shumë e rëndësishme që gjaku i marrë të jetë i shëndetshëm në trajtimin që zbatohet me parimin e marrjes së gjakut të shëndetshëm të personit dhe ndarjes së tij në plazmë dhe injektimit të tij përsëri. Personat për të cilët nuk mund të aplikohet trajtimi PRP;

Pas aplikimit PRP

Meqenëse trajtimi PRP aplikohet për qëllime shëruese, disa pika duhet të merren parasysh pas procedurës. Duke i kushtuar vëmendje këtyre pikave do të sigurohet që pritshmëritë nga trajtimi të përmbushen. Pikat që duhen marrë parasysh janë;

Cilat janë përfitimet e PRP për transplantin e flokëve?

Meqenëse trajtimi PRP është i pasur me substanca trombocitare, ai ushqen skalpin e kokës dhe forcon folikulat e flokëve. Ndërsa gjëndrat e dobësuara të flokëve po bëhen më të forta, gjëndrat e fjetura të flokëve fillojnë të rriten dhe të rriten në mënyrë të shëndetshme sepse ushqehen me qeliza të shëndetshme. Flokët me rritje të ngadaltë fillojnë të rriten me shpejtësi falë trajtimit PRP. Në procesin e transplantimit të flokëve, aplikimi i PRP në zonën e transplantuar lehtëson ngjitjen e folikulave të flokëve të transplantuar dhe siguron rritje të shëndetshme. Procedura e aplikuar me gjakun e vetë personit nuk ka asnjë efekt anësor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *