Regenera Activa; Është një teknikë e re për trajtimin e rigjenerimit kapilar për ata që kanë rënie të flokëve. Në këtë teknikë, qelizat e vetë personit përdoren për rigjenerimin e lëkurës së kokës dhe trajtimin e kapilarëve. Trajtimi Regenera Activa Therapy është një metodë trajtimi e sigurt dhe efektive për zgjidhjen e alopecisë andogjenetike, domethënë humbjes së flokëve të modelit mashkullor dhe problemeve të tjera të rënies së flokëve. Aplikimi zakonisht kryhet në një seancë të vetme.

Humbja e flokëve është një problem i zakonshëm për shumë njerëz. Operacionet e mbjelljes së flokëve janë ndër trajtimet më të përhershme me efektivitet të provuar. Një nga trajtimet efektive pas transplantimit të flokëve është trajtimi Regenera Activa. Turqia është shumë e suksesshme në mbjelljen e flokëve si dhe në trajtime të tjera të flokëve. Ndërsa Stambolli është ndër qytetet e preferuara për mbjelljen e flokëve , është ndër preferencat mes trajtimeve të tjera të flokëve.

Si të aplikoni Regenera Activa ?

Në rënien e flokëve të modelit mashkullor, zverku dhe pas veshëve janë rezistent ndaj rënies dhe ato zona nuk bien. Humbja e flokëve që vërehet te meshkujt dhe femrat zakonisht ndodh në pjesën e sipërme të zonës së kokës dhe në anët. Regenera Activatherapy bazohet në parimin e përgatitjes së një suspensioni të veçantë qelizor nga folikulat e flokëve të shëndetshëm dhe të fortë, duke e aplikuar këtë suspension në lëkurën e kokës me problem derdhjeje dhe duke mbështetur folikulat e dobët dhe të pajetë të flokëve atje.

Folikula të shëndetshme të flokëve në zonën e zverkut ose prapa veshit hiqen duke aplikuar anestezi lokale. Me Regenera Activatherapy, krijohet një ind i veçantë duke i transformuar këto folikuj të qimeve në një suspension të veçantë qelizor. Ky pezullim është personal. Ky trajtim aplikohet në një seancë të vetme, nëse nevojitet një seancë tjetër, mund të duhen disa vite.

Cilat janë efektet e Regenera Activa në rënien e flokëve ?

Parimi bazë i Regenera Activa është të marrë qelizat burimore dhe qelizat indore mbështetëse të nevojshme për rinovimin dhe rritjen më të shëndetshme të folikulave të flokëve të dobësuar dhe të dobësuar dhe t’i aplikojë ato në gjëndrën e tyre të flokëve dhe indin e lëkurës. Falë aplikimit, gjëndrat e flokëve bëhen shumë më të forta dhe krijohet një mbrojtje kundër derdhjes.

Cilat janë përfitimet e trajtimit Regenera Activa ?

Disa nga përfitimet e Regenera Activatedavisi janë;

Kur do të merren rezultatet nga trajtimi ?

Edhe pse koha për të marrë rezultate ndryshon nga personi në person, zakonisht rezultatet fillojnë të shihen pas muajit të 3-të dhe bëhen të dukshme pas muajit të 6-të dhe rezultati përfundimtar arrihet në muajin e 12-të.

A është Regenera Activa një alternativë ndaj transplantit të flokëve ?

Trajtimi Regenera Activa është një metodë trajtimi mbështetëse, jo një alternativë ndaj transplantit të flokëve. Tek personat që fillojnë të humbasin qime në moshë të re, është e nevojshme të presin deri në një fazë të caktuar për mbjelljen e flokëve. Falë këtij trajtimi, derdhja ngadalësohet dhe tullacja vonohet. Shkalla e suksesit të operacionit të mbjelljes së flokëve rritet kur trajtimi Regenera Activa aplikohet gjatë fazës së mbledhjes së folikulave të flokëve të operacionit të mbjelljes së flokëve.

Cilat janë rekomandimet për pacientët që përjetojnë rënie të flokëve ?

Pacientët me rënie të flokëve duhet t’i kushtojnë vëmendje disa pikave për të zgjidhur këtë problem ose për të shmangur rënien e flokëve. Nëse këto rekomandime për pacientët zbatohen, mund të merren rezultate pozitive dhe problemi i rënies së flokëve mund të zgjidhet. Disa nga rekomandimet që u jepen pacientëve që përjetojnë rënie të flokëve janë;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *