Pas vendosjes për të kryer një operacion të transplantimit të flokëve, pyetja më kurioze e njerëzve është se kur do të rriten flokët e transplantuar. Për t’i dhënë një përgjigje të përgjithshme kësaj pyetjeje, të gjithë flokët e transplantuar rriten brenda 12 deri në 24 muaj. Megjithatë, një përgjigje e saktë për këtë proces nuk është e mundur sepse ky proces ndryshon nga personi në person. Faktorë të tillë si metoda e mbjelljes së flokëve që aplikohet tek pacienti, ushqimi, vëmendja ndaj kujdesit të flokëve, gjerësia e zonës së mbjelljes, pirja e duhanit dhe përdorimi i alkoolit ndryshojnë kohën e këtij procesi. Në vazhdim të artikullit tonë, mund të gjeni përgjigje për shumë nga pyetjet tuaja.

Çfarë duhet të kihet parasysh në transplantin e flokëve ?

Operacioni i mbjelljes së flokëve është një proces që jep rezultate të përhershme dhe duhet marrë seriozisht, ndaj duhet të merren parasysh disa pika përpara procedurës. Pika më e rëndësishme në operacion është zgjedhja e klinikës dhe mjekut të duhur. Falë kësaj zgjedhjeje, ju mund të keni flokë të përhershëm dhe natyralë.

Gjërat që duhen marrë parasysh në transplantimin e flokëve janë;

Çfarë duhet bërë pas operacionit të transplantit të flokëve ?

Një përgjegjësi e madhe e pret pacientin në procesin pas transplantimit të flokëve. Për të pasur flokë të shëndetshëm dhe të përhershëm në fund të procesit, ky proces duhet të menaxhohet në mënyrë korrekte.

Para dhe pas procesit të mbjelljes së flokëve, si stafi i klinikës ashtu edhe mjeku specialist duhet t’i bëjnë pacientit shpjegimet e nevojshme në detaje dhe të ndajnë të gjithë informacionin. Të qenit në kontakt me pacientin gjatë gjithë procesit i jep pacientit një ndjenjë sigurie dhe rehatie, ndaj pacienti duhet të ndajë gjithçka që i vjen në mendje me mjekun dhe klinikën.

Kujdesi për flokët pas transplantimit të flokëve është faza më e rëndësishme e procesit. Sa më i saktë të jetë ky proces kujdesi, aq më i lartë do të jetë suksesi i operacionit të mbjelljes së flokëve.

Disa nga gjërat që duhet të bëni dhe t’i kushtoni vëmendje pas operacionit të mbjelljes së flokëve janë;

Sa kohë duhet për të parë rezultatin pas transplantimit të flokëve ?

Ata që po mendojnë për transplantimin e flokëve janë më kureshtarët se kur do të marrin rezultatin e përhershëm pas procedurës. Marrja e rezultateve të përhershme pas transplantimit të flokëve është një proces i gjatë.

Zbatimi me sukses i operacionit, metoda e aplikuar, sjellja e kujdesshme e pacientit pas procedurës ndikojnë në procesin e shërimit.

Pas operacionit, ngrënia e një diete të ekuilibruar, konsumimi i shumë lëngjeve, ndjekja e udhëzimeve të larjes, përdorimi i medikamenteve të përshkruara shkurton procesin e shërimit dhe është ndër faktorët që ndikojnë në suksesin e operacionit.

Pas muajit të 6-të pas operacionit, flokët fillojnë të rriten dhe rezultati përfundimtar arrihet brenda 12 deri në 24 muaj.

Si është procesi njëvjeçar i transplantit të flokëve ?

Operacioni i mbjelljes së flokëve është një trajtim shumë i gjatë, si në proces ashtu edhe në rezultatet e mëvonshme. Operacioni i mbjelljes së flokëve zgjat mesatarisht 6-10 orë. Pas operacionit të mbjelljes së flokëve duhen 12-24 muaj për të marrë rezultatet. Duke qenë se është një proces i gjatë, pacientët duhet të jenë të durueshëm gjatë kësaj kohe. Nëse jeni të informuar për çdo risi që do të përjetojnë pas procedurës, mund ta kaloni këtë proces më të qetë. Për të mësuar informacionin e nevojshëm, bëni të gjitha pyetjet tuaja tek specialisti juaj dhe mësoni.

Periudha më sfiduese e operacionit të mbjelljes së flokëve është 7 ditët e para. Në këtë proces, mund të ndjeni pak dhimbje derisa kanalet e hapura të shërohen, mund të përdorni ilaçe kundër dhimbjeve të dhëna nga mjeku juaj për të shtypur këtë dhimbje. ju jeni të trashëgueshëm.

Kanalet e hapura në 15 ditët e para pas operacionit fillojnë të shërohen dhe koret derdhen në formë zbokthi. Gjatë kësaj periudhe, larja sipas rekomandimeve dhe përdorimi i locionit dhe shamponit të ofruar do të ndikojë në procesin e shërimit. Mundohuni të ndiqni plotësisht rekomandimet e mjekut tuaj.

Derdhja e shokut ndodh në muajin e 3-të dhe të 4-të pas operacionit. Mos u shqetësoni nga kjo, kjo është një fazë normale. Flokët e derdhur do të rriten përsëri më vonë.

Në muajin e 6-të pas operacionit, flokët e derdhur do të fillojnë të rriten sërish. Edhe pse flokët mund të duken të hollë në fillim, ato do të fillojnë të bëhen më të fortë dhe më të trashë me kalimin e kohës.

Në muajin e 9-të të operacionit, 60% e flokëve të transplantuar bëhen të dukshëm. Konsiderohet normale humbja e 5% e flokëve të transplantuar pas transplantimit.

Rezultatet e mishit të operacionit të mbjelljes së flokëve zgjasin 12 deri në 24 muaj pas procedurës. Në fund të kësaj periudhe do të keni flokë të shëndetshëm, natyralë dhe të përhershëm.

Cilat janë avantazhet e transplantit të flokëve?

Transplantimi i flokëve u jep njerëzve mundësinë për të pasur flokë të përhershëm dhe natyralë, ndërkohë që i bën ata të ndihen më mirë në aspektin estetik dhe psikologjik.

Disa nga avantazhet e operacionit të mbjelljes së flokëve janë;

Cilat janë disavantazhet e transplantit të flokëve ?

Megjithëse operacionet e transplantimit të flokëve, të cilat japin rezultate të përhershme më të harlisura dhe natyrale për tullacën dhe rrallimin e flokëve, kanë përqindje të larta suksesi në mbarë botën, ato gjithashtu kanë disa disavantazhe. Duke marrë parasysh rezultatet e marra, këto disavantazhe mbeten të pranueshme.

Disa nga disavantazhet më të zakonshme të operacioneve të mbjelljes së flokëve janë;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *