Trajtimi PRP

hair transplant sa 2
hair transplant sa

PRP; Është një formë trajtimi me injeksion të një substance të marrë nga gjaku i vetë personit. Substanca e injektuar është plazma e pasuruar me trombocitet. Plazma është një përbërës i gjakut që ndihmon gjakun të mpikset dhe përmban qeliza të veçanta të quajtura trombocitet ose faktorë dhe proteina të tjerë. Këto plazma përmbajnë gjithashtu proteina që nxisin rritjen e qelizave. Me ndarjen dhe koncentrimin e plazmës nga gjaku, fitohet prp, një plazmë më e pasur me qeliza trombocitesh. Kështu, ai injektohet në indet e dëmtuara dhe siguron përhapjen e qelizave të shëndetshme.

Si është trajtimi Prp?

Trajtimi me Prp fillon me grumbullimin dhe grumbullimin e gjakut të pacientit në një tub. Pastaj gjaku merret në një tub që përmban xhel. Gjaku i grumbulluar ndahet brenda 5-8 minutash me metodën e centrifugimit. Pjesa plazmatike e gjakut e pasur me trombocite dhe faktorë të rritjes është e ndarë. Gjaku i fituar aplikohet në zonën e përcaktuar me ndihmën e injektimit.

Fushat e Trajtimit Prp

 • Për t’i dhënë elasticitet dhe shkëlqim lëkurës
 • Parandaloni rënien e flokëve, forconi flokët
 • Parandaloni rrudhat dhe depresionet
 • Rindërtimi i lëkurës në plagë, çarje dhe dëmtime të lëkurës
 • Për të siguruar shërimin e djegieve në lëkurë pas procedurave të tilla si lazer.
 • Përdoret në zona të tilla si fytyra, duart dhe krahët, pjesa e brendshme e këmbëve, qafa në estetikën mjekësore.

Trajtimi i flokëve me Prp

Është normale të humbasësh 100-150 qime në jetën e përditshme. Megjithatë, një rritje në këtë numër tregon se duhet të merrni masa paraprake. Pas kësaj pike, prp është një nga metodat e para që do të hasni. Në procesin ku flokët fillojnë të bien shpesh, ju mund të zgjidhni trajtimin prp për ngjitjen e folikulave të flokëve dhe rritje më të shëndetshme pas operacionit të mbjelljes së flokëve.

Që prp të aplikohet për rënien e flokëve, pacientit i merret mesatarisht 10 cc gjak. Ky gjak i marrë ndahet në dy pjesë si gjak i bardhë dhe gjak i kuq duke iu nënshtruar një procesi të veçantë. Ka faktor të rritjes së trombociteve në pjesën e kuqe. Pas një trajtimi të veçantë për gjakun e kuq, ai injektohet në pjesën me derdhje ose hollim me metodën nap aj. Baza e këtij aplikimi është ushqimi i flokëve dhe rigjenerimi i indeve. Pacienti nuk ndjen dhimbje gjatë procedurës.

Kur duhet të jetë Prp pas transplantimit të flokëve?

PRP është një metodë trajtimi që përdoret prej shumë vitesh në mbarë botën dhe vitet e fundit ka filluar të preferohet më shumë. Rritja e flokëve mbështetet nga kjo metodë trajtimi. Prandaj, trajtimi PRP pas transplantimit të flokëve mund t’u rekomandohet disa njerëzve. PRP është një opsion i mirë për të rritur suksesin e transplantimit të flokëve.

Me PRP, faktorët e rritjes dhe trombocitet shfaqen në lëkurën e kokës. Kjo ndikon pozitivisht në të gjithë procesin e shërimit. Megjithatë, në mënyrë që trajtimi PRP të jetë i suksesshëm, është jashtëzakonisht e rëndësishme që të bëhet në kohën e duhur. Trajtimi PRP mund të bëhet 10 ditë pas një procedure të mbjelljes së flokëve pa probleme. Seancat e tjera duhet të planifikohen pas 1 muaji, 3 muajsh dhe 6 muajsh. Në përgjithësi, gjithsej 4 seanca trajtimi do të jenë të mjaftueshme.

Në të njëjtën kohë, numri i proceseve dhe seancave mund të ndryshojë nga personi në person. Në raste të tilla, trajtimi me prp mund të kryhet 3-4 muaj pas operacionit. Numri i seancave mund të ndryshojë në varësi të gjendjes së personit.

Sa kohë zgjat trajtimi i flokëve me Prp?

Trajtimi i flokëve me Prp është në seanca që bëhen mesatarisht çdo 15 ditë. Numri i seancave mund të ndryshojë në varësi të nevojave të personit dhe vendimit të mjekut specialist. Procesi zgjat mesatarisht 30 minuta. Ky proces mund të zgjasë 3-4 muaj ose më shumë sipas nevojave të personit. Pas përfundimit të seancave të trajtimit me prp, rekomandohet trajtimi me prp një herë në vit.

Cilat janë avantazhet e trajtimit Prp?

 • Meqenëse plazma speciale merret nga gjaku i vetë personit, nuk ka rrezik për alergji.
 • Falë injeksionit të përdorur në trajtimin Prp, nuk ka mbresë pas procedurës.
 • Gjatë trajtimit nuk ndjehet dhimbje.
 • Ndihmon që plagët të shërohen më shpejt, veçanërisht pas operacionit të mbjelljes së flokëve.
 • Mbështet rritjen më të shëndetshme të flokëve pas operacionit të transplantimit të flokëve.
 • Mbron flokët nga derdhjet,
 • Rrit vitalitetin e gjëndrës së flokëve,
 • Riparon strukturën e flokëve dhe nxit rritjen e flokëve,
 • Rigjallëron folikulat e fjetura të flokëve.

Çfarë duhet të jetë pas aplikimit të PRP?

 • Pas aplikimit të PRP, është e përshtatshme të aplikoni akull dhe të përdorni qetësues dhimbjesh për dhimbje shumë të lehta.
 • Mund të bëhen ushtrime të thjeshta shtrirjeje, por ushtrimet e rezistencës ndaj peshës duhet të shmangen. Koha për t’u kthyer në sport mund të ndryshojë nga 3-6 javë.
 • Meqenëse trajtimi PRP aplikohet në zonën e kokës pas transplantimit të flokëve, është e nevojshme të mos ushtrohet presion në zonën e saj.
 • Do të ishte e përshtatshme të pyesni mjekun tuaj për barnat që mund të përdorni pas aplikimit të PRP dhe kthimit tuaj në sport.

Contact Form

Kontaktoni Forma