Kirurgjia e veshit Otoplastika

cropped serpil asam hair clinic

Struktura e jashtme e veshëve, funksioni kryesor i të cilëve është shqisa e dëgjimit, është e dukshme. Për këtë arsye, për shkak të disa deformimeve apo deformimeve të lindura në vesh, njerëzit shqetësohen. Deformimet e veshit, që shkaktojnë probleme psikologjike në moshë të re, sidomos tek fëmijët, mund të shkaktojnë probleme të vetëbesimit në moshat e mëvonshme. Për këtë arsye, është e mundur që me operacion estetik të veshit të ketë një zgjidhje të përhershme për përkeqësimin e strukturës së veshit, e cila ka përfunduar zhvillimin e saj që në moshën 6-vjeçare. Nëse nuk doni që psikologjia e fëmijëve tuaj të përkeqësohet ose nëse dëshironi të rrisni vetëbesimin tuaj të ulët, mund të zgjidhni kirurgjinë estetike të veshit.

Operacioni estetik i veshit

Veshët e përfundojnë zhvillimin e tyre pas moshës 6 vjeçare. Probleme të lindura ose aksidentale në veshë përjetohen tek individët. Kjo mund të shkaktojë probleme të vetëbesimit te shumë njerëz. Është e mundur të zgjidhet operacioni i estetikës së veshit nëse veshët mungojnë plotësisht ose pjesërisht në lindje, kërci rreth veshit është i zgjatur, veshi duket i rrudhur, majat e veshit janë tepër të theksuar, veshët janë anuar përpara ose pjesa e veshit është humbur si pasojë e një aksidenti. Në disa raste, problemi në njërin vesh mund të shfaqet në të dy veshët në disa raste. Problemi më i zakonshëm është pamja e dukshme e veshit. Duke qenë se njerëzit janë të pakënaqur nga pikëpamja estetike, mund të kenë një zgjidhje të përhershme me kirurgjinë estetike të veshit, e cila është shumë e lehtë.

Si kryhet operacioni i spikatur i veshit?

Nëse pacienti i shquar i kirurgjisë së veshit është i rritur, procedura fillon duke dhënë anestezi lokale pas ilaçit qetësues. Nëse pacienti është në moshë të re, procedura fillon duke aplikuar anestezi të përgjithshme. Përcaktohen vendet që do të qepen pas veshit. Bëhet një prerje në lëkurën pas veshit dhe indi i kërcit futet përmes këtyre prerjeve për t’i dhënë veshit pamjen e dëshiruar të lakuar. Këndi midis veshit dhe kokës ngushtohet me qepje midis sipërfaqes së veshit dhe membranës së kockës së kafkës dhe forma e planifikuar e veshit jepet me qepje. Në disa raste, llapa e veshit mund të duhet gjithashtu të trajtohet për të ruajtur proporcionin. Në këtë rast, indi hiqet nga prapa llapës së veshit. Në fazën e fundit, procesi përfundon me sutura estetike.

Gjërat që duhen marrë parasysh pas operacionit

Gjërat që duhen marrë parasysh pas operacionit në vesh;

  • Një ditë pas operacionit duhet bërë veshja.
  • Pas inspektimit të parë, ngjitet një rrip flokësh që nuk është shumë i ngushtë, por do t’i mbajë veshët të qëndrueshëm. Ju duhet ta mbani këtë brez për aq kohë sa ju rekomandon mjeku juaj.
  • Një shirit flokësh duhet mbajtur për të paktën 1 muaj gjatë natës për të parandaluar përdredhjen dhe për të mbrojtur veshin, veçanërisht gjatë natës.
  • Pas operacionit, duhet të aplikohet akull për të reduktuar ënjtjen.
  • Ilaçet e dhëna duhet të përdoren plotësisht.
  • Mund të ketë mpirje në indin e lëkurës së veshit për disa javë, kjo është normale.
  • Mos aplikoni trajtime termike si tharja e flokëve derisa mjeku juaj të miratojë.
  • Problemi i gjakderdhjes që vërehet pas çdo procedure kirurgjikale përjetohet edhe në operacionet e veshit. Mund të ketë grumbullim gjaku brenda dhe pas veshit, dhe nëse kjo ndodh, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.
  • Nëse zona nuk preket me dorë pas operacionit, mund të ndodhë infeksion.
  • Në disa raste, qepjet e vendosura në vesh mund të shkaktojnë formimin e akneve. Në një situatë të tillë, njoftoni mjekun tuaj dhe nëse është e nevojshme, qepjet do të hiqen me një proces pastrimi.

A ka një kufi moshe për kirurgjinë e dukshme të veshit?

Zhvillimi i veshit përfundon kryesisht pas moshës 6 vjeçare. Për këtë arsye, nëse ka një problem të madh përsa i përket shëndetit, operacioni i veshit mund të kryhet pas moshës 6 vjeçare. Kryerja e operacioneve të tilla në moshë të re, njëkohësisht shkurton periudhën e rikuperimit dhe parandalon traumat psikologjike që fëmija do të përjetojë në të ardhmen. Operacioni i veshit kryhet me anestezi të përgjithshme tek fëmijët dhe të rinjtë, ndërsa me anestezi lokale tek të rriturit.

Sa kohë zgjat një operacion i shquar i veshit?

Operacioni i veshit zakonisht zgjat 1.5 orë nëse nuk ndodh ndonjë situatë shtesë.

A do të ketë ndonjë plagë pas një operacioni të dukshëm në vesh?

Operacionet e dukshme të veshit janë një procedurë që kryhet me prerje të bëra në pjesën e pasme të veshit. Prandaj, nuk ka asnjë gjurmë të dukshme. Pas veshit, ka një mbresë shumë të vogël të dukshme.

A e pengon kirurgjia dëgjimin?

Operacionet estetike të veshit janë operacione që kryhen për të ndryshuar strukturën e veshit të jashtëm, në mënyrë që të mos pengojnë dëgjimin.

A do të ketë dhimbje pas otoplastikës së spikatur?

Duke qenë se operacioni i dukshëm i veshit është një procedurë kirurgjikale, është normale të kesh dhimbje në ditët e para. Gjatë kësaj kohe, ju mund të përdorni qetësues dhimbjesh të dhëna nga mjeku juaj. Megjithatë, këto dhimbje nuk janë të padurueshme.

A do të jetë e qartë se operacioni i spikatur i veshit është kryer pas operacionit?

Kur keni operacionin e parë, shfaqen ënjtje dhe mavijosje për shkak të procedurës kirurgjikale. Këto ënjtje fillojnë të ulen pas 1 jave dhe qepjet derdhen, maksimumi 1 muaj më vonë, nuk është e dukshme që keni operacion.

Kur hiqen qepjet?

Suturat vetë-shpërndarëse përdoren përgjithësisht në operacionet e dukshme të veshit. 1 javë pas operacionit, qepjet fillojnë të shpërndahen dhe zhduken plotësisht brenda 2-3 javësh.

Kur duhet bërë dush pas operacionit?

Pas operacionit në vesh, uji nuk duhet të prekë zonën e qepur për një kohë. Mund të bëni një dush të shkurtër 1 javë pas operacionit. Pas 15 ditësh, mund të bëni dush sipas dëshirës.

Sa kohë mban shiriti i kokës?

Pas një operacioni të dukshëm në vesh, rekomandohet të vishni një shirit flokësh, veçanërisht gjatë natës, për të parandaluar përkuljen e veshëve dhe për të mbrojtur veshët. Edhe pse kjo periudhë ndryshon nga personi në person, rekomandohet mesatarisht 1 muaj.

Contact Form

Kontaktoni Forma