Kirurgjia e qepallave

eyelid surgery

Çfarë është Estetika e Qepallave

Sytë janë një nga zonat më të habitshme në fytyrën e njeriut. Njerëzit shpesh bëjnë kontakt me sy kur komunikojnë. Në raste të tilla, estetika e shikimit tuaj dhe zonës së syve bëhet një faktor shumë mbresëlënës. Duke pasur parasysh shqetësimet estetike, personat me qepallë të rënë nuk duan të kenë kontakt me sy, gjë që shkakton mungesë vetëbesimi. Sidomos femrat kanë vështirësi në grimin. Për sa i përket shëndetit, qepallat e varura ju pengojnë shikimin. Përjetimi i një situate të tillë është një shkak i pakënaqësisë si për gratë ashtu edhe për burrat. Megjithatë, ju nuk keni pse ta përjetoni këtë situatë, falë risive mjekësore dhe teknologjike në zhvillim, ju mund të shpëtoni përgjithmonë nga këto negativitete për shëndetin dhe pamjen tuaj estetike, falë estetikës së qepallave. Nëse dëshironi që lumturia juaj të pasqyrohet në sytë tuaj, mund të keni estetikë të qepallave për të hequr qafe problemin e qepallave që ju bën të palumtur.

Si kryhet kirurgjia e qepallave?

Pasi të bëhen kontrollet e nevojshme para operacionit të qepallave, pacientët të cilët janë të përshtatshëm për operacion çohen në zonën e kërkuar për procedurën. Kirurgjia e qepallave zakonisht kryhet nën anestezi lokale dhe në disa raste kryhet nën anestezi të përgjithshme. Procedura zgjat nga 30 minuta deri në 1 orë. Në kirurgjinë e ndalimit, dhjami i tepërt hiqet nga syri dhe shkalla e komplikimeve të tërheqjes zvogëlohet. Në kirurgjinë e qepallave, indi i tepërt i lëkurës hiqet me prerje të vogla dhe vendosen qepje estetike. Aplikimi i akullit rekomandohet për të reduktuar ënjtjen dhe mavijosjen pas operacionit.

Detaje rreth Kirurgjisë së Qepallave

Zona e fytyrës, sidomos e syve, është shumë e rëndësishme si për femrat ashtu edhe për meshkujt në aspektin estetik. Në disa raste, përkeqësimi i shikimit përjetohet në zonën e syve për shkak të aksidenteve, ndërsa disa njerëz kanë rënie kongjenitale të qepallave. Me efektin e plakjes, vihet re një rënie e qepallave për shkak të dobësimit të muskujve të syrit. Në këtë rast, mënyra për të eliminuar problemet estetike dhe shëndetësore është operacioni estetik i qepallave. Për sa i përket shëndetit, është e mundur të zgjidhet qepalla e varur në një nivel që do të parandalojë shikimin me kalimin e kohës me këtë operacion të lehtë. Sidomos femrat janë të pakënaqura për shkak të zonës së ulët apo të vogël të palosjes kur aplikojnë make-up, dhe kjo situatë gjen zgjidhje falë një operacioni shumë të thjeshtë estetik të qepallave.

  • Çfarë është qepalla e varur?

Disa njerëz kanë një pamje të dobët dhe të përgjumur për shkak të qepallave të varura të quajtura ptosis. Kjo gjendje quhet rënia e qepallave. Rënia e qepallave ndodh për shkak të përkeqësimit të shtresës së muskujve. Nëse qepalla e mbulon pjesën e ngjyrosur të syrit me 1-1,5 mm, është e shëndetshme.

  • Cilat janë shkaqet e qepallave të varura?

Ka shkaqe të ndryshme të rënies së qepallave. Tek të rriturit, përkeqësimi i indit muskulor të syrit, përdorimi i lenteve për shumë vite, faktorët gjenetikë, përkeqësimi aksidental i strukturës së syrit ose qepallave, sëmundjet e sistemit neuromuskular dhe në disa raste diabeti shkaktojnë rënie të qepallave.

  • A është e vështirë operacioni i qepallave?

Estetika e qepallave nuk është një operacion i vështirë. Është normale të ndjeni dhimbje të lehta pas operacionit. Këto dhimbje largohen për 2-3 ditë.

A do të ketë mavijosje pas operacionit të qepallave?

Një nga efektet anësore më të zakonshme pas operacionit të qepallave është mavijosja rreth syve. Edhe nëse është një procedurë e vogël, estetika e qepallave është një operacion kirurgjik, ndaj është shumë normale të ketë mavijosje dhe ënjtje. Mavijosjet që shfaqen fillojnë të shërohen ngadalë në javën e parë pas operacionit.

Sa kohë zgjat operacioni i qepallave?

Kirurgjia e qepallave zgjat mesatarisht 30 minuta deri në 1 orë.

Kur është kthimi në jetën e punës pas operacionit të qepallave?

Pas operacionit të qepallave, ju mund të ktheheni në jetën tuaj të punës në një mesatare prej 7 deri në 10 ditë. Mjeku juaj përcakton datën e saktë të kësaj periudhe.

A ekziston rreziku i kirurgjisë estetike të qepallave?

Ekziston një rrezik në çdo operacion kirurgjik. Duke qenë se operacionet estetike janë më shumë procedura të programuara dhe të planifikuara, ka më pak faktorë rreziku. Në kirurgjinë e qepallave, edhe pse faktori i rrezikut është shumë i ulët, ka rreziqe të tilla si dëmtimi i zonës së syve apo mosarritja e pamjes estetike të dëshiruar.

Sa ditë duhet të pushoj pas operacionit?

Do të jetë e dobishme për ju të pushoni për një periudhë të caktuar kohe dhe të qëndroni larg faktorëve mjedisorë pas operacionit të qepallave. Ata që bëjnë një jetë aktive biznesi mund të vazhdojnë të pushojnë duke marrë një raport nga mjeku i tyre.

Kur të shkoni te kontrolli i mjekut pas operacionit?

Kryhet një program kontrolli pas operacionit. Në përgjithësi, kontrolli i parë kryhet 1 javë pas operacionit.

Cili është kufiri i moshës për kirurgjinë e qepallave?

Nëse qepalla e rënë e pengon shikimin, kryhet pas moshës 18 vjeçare. Kufiri i sipërm i moshës për operacion është 70 vjeç. Për ata që përjetojnë rënie të qepallave për shkak të plakjes, mosha e rekomanduar është 30 vjeç e lart.

A ndryshon rezultati i operacionit nga personi në person?

Të gjitha operacionet kirurgjikale zakonisht ndryshojnë nga personi në person. Sidomos në operacionet estetike, rezultati ose procedura e aplikuar ndryshon sipas madhësisë së problemit në strukturën e lëkurës së personit. Shkalla e suksesit të rezultateve ndryshon sipas problemit të pacientit.

  • A është e përhershme kirurgjia estetike e qepallave?

Në veçanti, rënia e qepallave është një shenjë e plakjes. Asnjë operacion nuk është i garantuar përgjithmonë. Në këtë rast, operacioni i qepallave gjithashtu mund të pësojë një përkeqësim me kalimin e kohës, edhe nëse jo plotësisht. Ekziston mundësia e përjetimit të këtyre deformimeve në një mesatare prej pesë deri në dhjetë vjet.

  • Kur përdoren lentet pas operacionit?

Nëse mjeku juaj miraton pas operacionit të qepallave, ju mund të përdorni lentet 1 javë më vonë. Gjatë kësaj periudhe, syzet mund të përdoren me miratimin e mjekut.

  • A përsëritet qepalla e varur?

Kur operacioni i qepallave kryhet nga një specialist, jep rezultate të përhershme. Megjithatë, deformimet shihen si një proces natyror në moshat e avancuara.

  • Në sa ditë shërohet kirurgjia e qepallave?

Qepalla është një nga zonat më të ndjeshme. Prerjet e krijuara pas operacionit fillojnë të shërohen gradualisht brenda një muaji mesatarisht.

  • A ndodh dëmtimi i shikimit pas operacionit?

Pas operacionit të qepallave, vërehet turbullim i shikimit për një kohë të shkurtër, e cila është e përkohshme. Megjithatë, nuk ka dëmtim të përhershëm të shikimit pas operacionit të qepallave.