Rinoplastika

rhinoplasty sa 2
rhinoplasty sa 1

Operacionet e rinoplastikës mund të kryhen pas moshës 18 vjeç te meshkujt dhe 17 te femrat. Këto operacione jo vetëm që i japin hundës një pamje estetike, por eliminojnë edhe disa probleme si vështirësitë në frymëmarrje. Një nga fushat më të habitshme gjatë komunikimit social është hunda. Mënyra se si duket hunda ndikon në imazhin e personit. Për rinoplastikën , njerëzit shpesh preferojnë pamjen natyrale. Për të arritur këtë pamje, mund të aplikohen procedura të tilla si ngritja e hundës, rrëshqitja e hundës dhe korrigjimi i hundës me hark. Para se të kryhen këto operacione, hunda mund të shihet në 3D, duke e bërë më të lehtë për personin të vendosë.

Cila është kohëzgjatja e operacionit rinoplastik?


Kirurgjia e rinoplastikës zgjat afërsisht 1 deri në 2 orë. Nëse operacioni është dytësor ose më i ndërlikuar, kohëzgjatja mund të jetë më e gjatë. Në mënyrë që pacientët të jenë të rehatshëm, mund të kërkohet anestezi para operacionit të rinoplastikës . Rrallë, operacionet mund të kryhen me qetësues. Që operacioni të kryhet duhet të zhvillohet struktura e hundës. Sidomos të rinjtë që janë në adoleshencë mund të preken negativisht psikologjikisht për shkak të strukturës së hundës. Në prani të një situate të tillë, ju mund ta çoni fëmijën tuaj te mjeku dhe të zbuloni nëse ai është i përshtatshëm për operacion.

Si është procesi i rikuperimit në kirurgjinë e rinoplastikës?


Rikuperimi në kirurgjinë rinoplastike nuk është i menjëhershëm. Duhet të paktën 1 javë që njerëzit të kthehen në jetën e tyre normale. Nuk do të ishte e drejtë të hyje në jetën shoqërore përpara kësaj periudhe. Pas përfundimit të operacionit, pacientit i vendoset allçi dhe shirita në hundë. Suva dhe shiritat hiqen mesatarisht pas 1 jave. Pas operacionit, pacienti mund të ketë ënjtje dhe mavijosje. Ënjtje dhe mavijosje zhduken brenda 10 ditësh. Nuk është e mundur që hunda të marrë formën e saj të plotë menjëherë pas rinoplastikës. Është e nevojshme të prisni një kohë që hunda të marrë formën e saj përfundimtare. Pasi të hiqet suva nga hunda, do të shfaqet hunda estetike. Megjithatë, nuk është e mundur që hunda të marrë formën e saj përfundimtare para se të kalojë 1 vit. Duke qenë se nuk do të ketë ënjtje dhe mavijosje në hundë, jeta e përditshme e njerëzve nuk do të ndikohet negativisht edhe para se hunda të marrë formën e saj përfundimtare.

A është e mundur të rregullohen operacionet e dështuara të rinoplastikës?


Mund të ketë një operacion rinoplastik të pasuksesshëm . Synimi kryesor në operacione është arritja e një rezultati që të jetë në përputhje me fytyrën e pacientit, të duket natyral dhe të përmbushë funksionin e tij. Suksesi i operacionit të hundës varet nga shumë faktorë të ndryshëm, siç është përvoja e mjekut. Jo çdo kirurg mund të ketë njohuri dhe përvojë të mjaftueshme për të kryer operacione të suksesshme të hundës. Personat që kanë bërë më parë një operacion të hundës mund të dëshirojnë të bëjnë sërish një operacion hundë për të korrigjuar rezultatet e pasuksesshme. Pacientët bëhen më të shqetësuar kur duan një operacion të dytë të hundës. Megjithatë, është e mundur të korrigjohen operacionet e pasuksesshme.

A kombinohen operacionet e rinoplastikës me operacione të tjera?


Është e mundur të kryhet një operacion i kombinuar i rinoplastikës . Operacione të tjera që mund të kombinohen mund të renditen si më poshtë:

zvogëlimi i gjoksit,
zmadhimi i gjoksit,
heqja e yndyrës,
gjinekomastia etj.
Operacionet e ballit, mollëzës dhe mjekrës gjithashtu mund të kryhen me sukses së bashku me operacionet e hundës për të siguruar raportin e artë.

Çfarë është estetika e majës së hundës?


Estetika e majës së hundës është një nga procedurat më të kryera. Forma e majës së hundës përcakton se si duket e gjithë hunda. Disa deformime në majë të hundës mund të çojnë në një pamje të keqe. Deformimet e zakonshme të majës së hundës përfshijnë:

Ngritja e majës së hundës,
Maja e hundës është më e gjatë se sa duhet,
Maja e hundës me majë,
Maja e hundës që duket e ngjeshur,
Maja e hundës është e ulët,
Në rastet kur vrimat e hundës nuk janë simetrike me njëra-tjetrën, mund të kërkohet estetika e majës së hundës.
Estetika e majës së hundës njihet si një nëndegë e rinoplastikës. Në asnjë nga këto operacione, pjesa kockore e hundës nuk preket. Procedura kryhet vetëm me indin e butë të vendosur në majë të hundës. Kjo është arsyeja pse estetika e majës së hundës është më e lehtë se operacionet rinoplastike.

Si kryhen operacionet e rinoplastikës?


Zakonisht kërkohet anestezi e përgjithshme përpara se të kryhet operacioni i rinoplastikës . Në rastet kur do të bëhen prekje të vogla, mund të kërkohet edhe anestezi lokale nën kontrollin e kirurgut. Për këto operacione nevojitet mesatarisht 1 ditë. Ka 2 teknika të ndryshme të rinoplastikës që janë më të preferuara. Në teknikën e parë bëhet një prerje e vogël midis vrimave të hundës dhe synohet të zgjerohet fusha e shikimit të kirurgut përmes këtij prerje. Nëse personi ka deformim të avancuar të hundës ose nëse ky është operacioni i dytë i pacientit, duhet të kryhet një operacion i hapur. Nëse përdoret teknika e kirurgjisë së hapur, procesi i shërimit do të zgjatet. Përveç kësaj, edemë, mavijosje dhe probleme të ngjashme pas operacionit do të shihen më shumë.

Çfarë duhet pasur parasysh pas rinoplastikës?


Gjërat që duhen marrë parasysh pas rinoplastikës , ju mund ta kaloni operacionin pa dhimbje dhe komode. Dhimbja është e zakonshme pas operacionit. Për këtë arsye, është e nevojshme që pacienti të aplikojë qetësues para se të kalojë efekti i anestezisë së përgjithshme. Mjeku do t’ju japë disa ilaçe për t’i përdorur pas operacionit. Është e rëndësishme që këto barna të përdoren pa ndërprerje. Nuk rekomandohet të qëndroni në këmbë ndërmjet 4 orëve të para dhe 6 orëve pas operacionit. Kur ngriheni për herë të parë, mund të hasni probleme të tilla si errësirë dhe marramendje. Kjo është arsyeja pse keni nevojë për ndihmë nga një i afërm. Pas operacionit, gjaku mund të rrjedhë nga hunda. Kjo është krejtësisht normale. Edhe pse pacientët nuk janë të vetëdijshëm për këtë, ata mund të shqetësohen nga ankesa e të përzierave për shkak të kësaj situate. Në 6 orët e para pas operacionit, nëse pacienti nuk ka problem me të përziera, mund të pihet ujë dhe të konsumohet një sasi e vogël ushqimesh të kripura.

Ushqimi i lëngshëm rekomandohet në ditët e para pas operacionit. Pacientët mund të përjetojnë ënjtje dhe mavijosje, veçanërisht nën sy, rreth hundës dhe në pjesë të caktuara të fytyrës së tyre. Me kalimin e ditëve, këto ankesa zhduken. Është e rëndësishme të mbani jastëkët lart në mënyrë që të reduktoni ankesat. Përveç kësaj, uji nuk duhet të futet në hundë në 15 ditët e para pas operacionit. Është normale që hunda të mbetet e bllokuar pas operacionit. Nuk rekomandohet përdorimi i syzeve për 6 muajt e parë pas operacionit.

A e pengojnë frymëmarrjen operacionet e rinoplastikës?


Frymëmarrja definitivisht nuk parandalohet në kirurgjinë e rinoplastikës . Qëllimi i këtyre operacioneve është që personi të marrë frymë më lehtë. Gjatë marrjes së një hunde estetike, është shumë e rëndësishme që hunda të jetë funksionale në të njëjtën kohë. Në mënyrë që hunda të shihet thjesht estetike, nuk duhet të sakrifikohen funksionet e hundës. Indi mukoz që mbulon pjesën e brendshme të hundës mund të fryhet dhe zmadhohet për arsye të tilla si alergjitë dhe pirja e duhanit. Këto kushte mund të bëjnë që pacienti të ndjejë kongjestion nazal. Në një rast të tillë, pacientët duhet të ekzaminohen. Nëse ka arsye obstruktive, këto arsye duhet të eliminohen gjatë operacionit. Përndryshe, kalimi i ajrit mund të ngushtohet me 10 deri në 20 për qind.

Çfarë duhet të bëj pas rinoplastikës?


Gjërat për të bërë pas rinoplastikës mund të renditen si më poshtë:

Mos e lëndoni hundën gjatë larjes së dhëmbëve,
Pushoni në shtrat për një javë pas operacionit,
Ju mund ta lani fytyrën pa i lagur veshjet tuaja,
Mos i lani flokët për 1 javë,
Mos bëni telefonata të gjata,
Ju mund të aplikoni akull dhe xhel të ftohtë rreth syve dhe faqeve pas operacionit të rinoplastikës,
Mos konsumoni ushqime shumë të nxehta,
Flini me 2 ose 4 jastëkë, jo vetëm me një.
Sigurohuni që të mos e ktheni kokën më shumë se 45 gradë,
Mos bëni sport 2 javë pas operacionit,
Mos kryeni marrëdhënie seksuale
Mos përtypni ushqime shumë të forta,

Contact Form

Kontaktoni Forma