Personat që kanë probleme me hundën për shkak të problemeve shëndetësore apo shqetësimeve estetike mund të arrijnë rezultate të përhershme mjekësore falë rinoplastikës.

Rinoplastikë; Është një metodë operacioni kirurgjikale që lejon që forma dhe struktura e hundës të formësohet më e përshtatshme për fytyrën . Me rinoplastikë, madhësia e përgjithshme, gjatësia, gjerësia, gjerësia ose forma e vrimave të hundës rregullohen në përputhje me fytyrën.

A do të përmirësohet edhe problemi i frymëmarrjes në kirurgjinë e hundës?

Në operacionet e hundës që kryhen me metodën e rinoplastikës funksionale, ju keni një hundë estetike dhe problemi juaj i frymëmarrjes zgjidhet.

Cilat janë teknikat e ndryshme të përdorura në kirurgjinë e rinoplastikës?

Cilat janë metodat e përdorura në kirurgjinë e hundës?

  1. Teknika e mbyllur: Është teknika në të cilën bëhet prerja përmes hundës. Preferohet sepse nuk ka shenja gjuhësore.
  2. Teknika e hapur: Është një teknikë që bëhet duke hapur prerjen nga skajet e hundës. Në këtë teknikë, specialisti mund të shohë më mirë pjesën e brendshme të hundës dhe problemet e saj.

Kur shihet rezultati i rinoplastikës?

Kur hiqet suva në hundë, forma e re e hundës tuaj është afërsisht e dukshme. Forma aktuale e hundës suaj mund të shihet qartë në 6-12 muaj.

A ka dhimbje pas operacionit?

Gjatë një ose dy ditës së parë pas operacionit, pacientit i jepen qetësues intravenoz, në mënyrë që pacienti të mos ndjejë dhimbje pas operacionit. Në ditët në vijim, ndjenja e dhimbjes nuk shfaqet duke përdorur barnat qetësuese të dhëna nga mjeku . Përveç kësaj, këto barna parandalojnë ënjtjen dhe shkurtojnë kohën e rikuperimit.

A do të ketë ënjtje dhe mavijosje në fytyrë pas operacionit?

Disa nga problemet e përjetuara pas rinoplastikës janë ankesat si mavijosje, ënjtje, kongjestion nazal. Këto probleme kalojnë me kalimin e kohës falë barnave të përdorura. 2-3. Pas operacionit. Këto probleme shtohen dita-ditës, por fillojnë të kalojnë ngadalë brenda 10 ditësh.

A bie maja e hundës pas operacionit?

Shkalla e rënies në majë të hundës ndryshon sipas teknikës së zgjedhur . Pas operacionit, mund të ketë një rënie të vogël në majë të hundës, kjo është normale. Hunda dhe buza e sipërme llogariten duke marrë një kënd të caktuar. Pas operacionit, hunda ngrihet pak më shumë në rast se maja e hundës bie.

Kur do të liroheni pas operacionit të hundës?

Në operacionet rinoplastike , pacienti del nga spitali në të njëjtën ditë ose të nesërmen. Nëse ka ndonjë problem gjatë operacionit, kjo periudhë mund të jetë pak më e gjatë.

Sa kohë duhet për t’u rikthyer në jetën normale pas operacionit?

Ky operacion nuk është një operacion që kërkon një qëndrim të gjatë si operacionet e tjera të mëdha kirurgjikale. Megjithatë, është e rëndësishme të pushoni për rehatinë e pacientit dhe për të shkurtuar kohën e rikuperimit. Nëse mjeku juaj nuk ka përcaktuar një periudhë të caktuar, ju mund të ktheheni në jetën tuaj shoqërore 1 javë pas operacionit. Muaji i parë i operacionit tuaj është shumë i rëndësishëm, përpiquni të mos merrni një goditje në hundë gjatë kësaj kohe. Ju duhet ta organizoni jetën tuaj shoqërore sipas rrezikut për t’u goditur.

Cilët janë faktorët që ndikojnë negativisht në rezultatet e operacionit të hundës?

Kush janë kandidatët e përshtatshëm për kirurgjinë e hundës?

Cilat janë rreziqet e operacionit?

Ekziston një rrezik i vogël në çdo operacion kirurgjik që aplikohet në trup. Është e mundur të shfaqen disa probleme në operacionet e hundës. Pas operacionit , ka probleme me gjakderdhje, infeksion dhe anestezi. Këto janë problemet më të zakonshme në operacionin e rinoplastikës. Para operacionit, pacientët informohen për këto çështje nga specialistët.

Kur hiqen suva, qepjet dhe tamponët pas operacionit?

  1. Paketimet intranazale të veshura gjatë operacionit mund të ndryshojnë në kohën e heqjes në varësi të gjendjes së operacionit. Tamponët futen në mjedis brenda 7-10 ditësh.
  2. Hiqen edhe gipsat në hundë brenda 7-10 ditëve.
  3. Qepjet e vendosura në majë të hundës gjatë operacionit nuk hiqen nëse qepjet treten vetë dhe ato bien vetë me kalimin e kohës. Qepjet që nuk treten hiqen pas 7 ditësh, në varësi të situatës.

Sa kohë pas operacionit mund të bëni sport?

Pas rinoplastikës , duhet të qëndroni larg të gjitha llojeve të aktiviteteve sportive për 6 javë. Mjeku juaj do të marrë vendimin e duhur në këtë drejtim, është e dobishme të dëgjoni rekomandimet e tij.

Sa kohë pas operacionit mund të bëni dush?

Disa ditë pas operacionit të hundës, mund të bëni dush pa prekur suva në hundë . Megjithatë, kjo mund t’ju detyrojë, kështu që mund të bëni një dush më të rehatshëm pasi të hiqet gipsi.

A duhet të kryejnë kirurgjinë e hundës kirurgët plastikë apo otolaringologët?

Çdo kirurg plastik ose otolaringolog që merr trajnimin e nevojshëm mund të kryejë rinoplastikë. Nëse është e nevojshme të ndërhyhet në kockat në mes të hundës, mund të preferohen otorinolaringologët , të cilët janë më me përvojë në këtë drejtim.

Cila është shkalla e suksesit të kirurgjisë rinoplastike?

Kur zgjidhet dhe drejtohet mjeku i duhur, shkalla e suksesit të operacioneve të hundës është e lartë. Megjithatë, në disa raste, shkalla e suksesit të operacionit mund të reduktohet për shkak të mosvëmendjes së pacientit dhe të afërmve të tyre pas operacionit. Pasi të plotësohen të gjitha kushtet, operacionet rinoplastike janë të suksesshme mesatarisht 90-95%. Në raste shumë të rralla, 5-10% e pacientëve mund të kenë nevojë për një operacion të dytë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *